Seniorenwelzijn

Ze gaan je echt kennen

Selma en Inge, vrijwilligers bij De Bijenkorf in Vlaardingen, vertelden in de krant Zorg & Ondersteuning Vlaardingen over hun ervaring als vrijwilliger.

Ervaringsverhaal

Waarom vrijwilligerswerk zo leuk is? Selma en Inge, vrijwilligers bij ontmoetingscentrum De Bijenkorf in Holy, delen hun ervaring.

“De meeste mensen komen het centrum al blij binnen. Zij komen vaak voor een van de clubs. Maar er komen ook mensen binnenlopen voor een kop koffie. We merken wel eens dat mensen ergens mee zitten. Dan maken we een praatje en stellen we een leuke club (activiteit) voor. Je leert de mensen echt kennen en zij ons. Het is dankbaar vrijwilligerswerk”, aldus Selma.

De Bijenkorf heeft 20 barvrijwilligers die in tweetallen samenwerken. Op dit moment komt het team een paar teamleden te kort, maar daar gaat het team goed mee om. Inge: “Iedereen is behulpzaam en neemt z’n verantwoordelijkheid. Door vragen voor bijvoorbeeld vervanging in de groepsapp te delen, worden zaken vaak snel opgelost. We zijn ons er allemaal van bewust dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Daardoor kunnen we echt op elkaar rekenen”.

Ze voegt toe: “We hebben gewoon een heel leuk team. Tijdens vergaderingen zijn we serieus. Daar delen we onze ideeën en onze mening en denken we mee. Daaromheen hebben we het samen gezellig. Net als tijdens het jaarlijkse overlegbuffet en tijdens het teamuitje. Ik zit zelfs in de evenementencommissie.”

Selma en Inge verwelkomen graag nieuwe teamgenoten. Enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om in een knus en toegankelijk ontmoetingscentrum actief te zijn. Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Vlaardingen? Bel Marjolein van Dooren op 06 -57 31 44 68 of mail naar mvandooren@seniorenwelzijn.nl.

Of bekijk de mogelijkheden voor barvrijwilliger in De Bijenkorf of bij 't Trefpunt, als interviewer voor Wijkpeil of als activeringsmaatje.

Foto: © Seniorenwelzijn, Selma en Inge achter de bar in ontmoetingscentrum De Bijenkorf