Seniorenwelzijn

Begeleidt u senioren bij het behalen van hun doel?

“Wat fijn dat we dit samen kunnen doen, want ik vind het wel een beetje spannend hoor”. Veel senioren hebben iets dat zij willen doen of kunnen, waardoor zij hun welzijn kunnen behouden of verbeteren, maar vinden het lastig om hier alleen mee te beginnen.   

U kunt hierbij helpen
Als activeringsmaatje begeleidt u gedurende een korte periode een senior naar zijn / haar doel waardoor diens gezondheid en welzijn wordt behouden of verbeterd. 

Uw taak is heel afwisselend. U zoekt samen met de senior naar wat bij hem of haar past. Soms is er een drempel om naar een activiteit toe te gaan en dan helpt u die drempel te verlagen door samen te gaan. 

Met een andere senior gaat u buiten wandelen om de conditie te verbeteren, zodat hij of zij uiteindelijk weer kan aansluiten bij zijn of haar wandelclub. 

Maar, de ondersteuning kan ook gericht zijn op het wegwijs maken van een senior op de tablet of mobiele telefoon, zodat beter contact kan worden gehouden met familie. 

Dagen en tijden
U zet zich in op de momenten dat het voor u en de senior goed uitkomt. 

Is dit vrijwilligerswerk iets voor u?
U vindt het leuk vindt om zelfstandig, kortdurend en op wisselende momenten met senioren om te gaan. U kunt goed luisteren, motiveren en begeleiden en u weet senioren met respect en geduld te ondersteunen bij het behalen van hun doel. 

Wat wij bieden
U krijgt de mogelijkheid om het vrijwilligerswerk flexibel in te plannen, u wordt goed begeleid en uw VOG is gratis. Daarnaast kunt u gebruik maken van ontwikkelingsmogelijkheden via onze gratis bijeenkomsten & workshops.  Tevens heeft Seniorenwelzijn een attentiebeleid voor bijzondere momenten.

Studeer jij HBO Social Work of vergelijkbaar? Dan levert dit vrijwilligerswerk jou relevante ervaring op. 

Meer informatie en / of aanmelden
Wilt u meer informatie over deze vacature of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Diana van der Sluis, Welzijnsadviseur, op telefoonnummer 06 33 31 94 96 of per e-mail op dvandersluis@seniorenwelzijn.nl