Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Schiedam

Mentaal fit

Wist u dat u niet alleen uw lichaam, maar ook uw geest en brein langer fit en gezond kunt houden? Door uw hersenen regelmatig te stimuleren en uit te dagen, blijft uw brein in conditie. Beweging in combinatie met sociale contacten, denken, taal, aandacht en concentratie heeft ook een positieve invloed. Seniorenwelzijn biedt u verschillende mogelijkheden om uw geest en brein zo gezond mogelijk te houden.

Geheugenkompas
Het Geheugenkompas is een ontmoetingsplek voor én door mensen met beginnende geheugenproblemen en hun naasten. Bij het ouder worden kan het geheugen gaan “haperen”. Het geheugen heeft meer tijd nodig om informatie op te slaan of om herinneringen op te halen. Concentreren wordt dan vaak moeilijker. 

Misschien herkent u dit, maakt u of uw familie zich hier zorgen over en wilt u verergering voorkomen. Dan kan het fijn zijn om begeleiding te krijgen. Bij het Geheugenkompas helpen we u!

Geheugenkompas biedt:
•    Deskundige begeleiding en advies aan mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie en hun mantelzorgers
•    Activiteiten, spelletjes en tips om het geheugen te trainen
•    Informatie en advies over het gezond houden van uw brein
•    Hulpmiddelen en geheugensteuntjes voor in huis
•    Kennis over digitale ondersteuning 
•    Boeken en achtergrondinformatie over geheugenproblemen en dementie

Locatie en openingstijden
Geheugenkompas bevindt zich in De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam (wijk Nieuwland). U kunt hier terecht op maandag van 13:00 - 16:00 uur (inloop) en op dinsdag van 13:00 - 16:00 uur voor Activiteiten. 

Onze welzijnsadviseur Miriam van Boxtel is dan aanwezig. Kunt u niet op deze dagen? Bel of mail dan voor een afspraak: 06 – 57 45 26 14 / mvanboxtel@seniorenwelzijn.nl.

De 5 Molens beschikt over het vignet Dementievriendelijk van Alzheimer Nederland.

Bekijk voor meer informatie over het Geheugenkompas ook de video of de folder Het Geheugenkompas

Overige activiteiten en bijeenkomsten om mentaal fit te blijven

Brein-Fit

Brein-Fit is een combinatie van lichte lichamelijke inspanning, ontspanning  en geheugenspelletjes.  Met behulp van leuke en uitdagende oefeningen gaan we uw hersenen stimuleren! De meeste oefeningen doen we zittend op een stoel, dus u kunt ook meedoen als u wat slecht ter been bent. De groep zal uit maximaal 10 personen bestaan, waardoor wij u veel persoonlijke aandacht kunnen geven.

Breinfit vindt elke maandag van 13.00 tot 14.00 uur plaats in De 5 Molens in Schiedam.

In beweging blijven met dementie

Wij gaan met verschillende vormen van cognitieve fitness aan de slag met het stimuleren van uw hersenen. Daarbij maken wij onder andere gebruik van muziek. In groepsverband bewegen is sowieso gezellig, maar het geeft uw leven ook meer structuur, zin en kleur.

“Ik wist niet dat je je hersenen kunt activeren door te bewegen. Dat was heel leuk en verrassend!"

Aanmelden of vragen

Wilt u meedoen aan onze activiteiten om mentaal fit te blijven? Neem dan contact op met onze vitaliteitscoach Mariëlle van Santen. Dat kan via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl of 06-50 25 83 70.

Wilt u samen met Seniorenwelzijn een beweegactiviteit organiseren in uw wijk? Ook dan kunt u met Mariëlle contact opnemen.