Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Schiedam

Veiligheid

Bent u weleens bang om te vallen of voelt u zich thuis of op straat onveilig? Merkt u dat de dagelijkse bezigheden niet meer zo makkelijk gaan? Soms is het lastig om op uw eigen kracht te vertrouwen. Wij kunnen u helpen zich sterker en weerbaarder te voelen. Zo kunt u veilig en langer zelfstandig thuis blijven wonen en gaat u met een zekerder gevoel naar buiten.

Valpreventie

Voelt u zich onzeker omdat u niet meer zo soepel beweegt als voorheen? Dat begrijpen wij heel goed. Maar u bent vaak sterker dan u denkt! Dat laten wij u graag zien door u praktische informatie te geven en oefeningen te doen. Met deze cursus versterkt u uw kracht en verkleint u het risico op een val.

Voorlichting veiligheid

Voelt u zich nog wel veilig in huis en buiten? Tijdens onze voorlichtingsbijeenkomst leren wij u gevaren te herkennen en hoe dan te handelen. We gaan het hebben over veilig pinnen, digitale fraude, veilig over straat, voorkomen van roof en omgaan met ongewenst bezoek. Zo vergroten wij uw weerbaarheid en uw (gevoel van) veiligheid en durft u weer onbezorgd naar buiten.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met WOT Schiedam en Dock. Deelname is gratis!

Doet u mee? Kijk in ons  cursusoverzicht voor de data en plaatsen!