Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Schiedam

Bewegen

Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest! Door dagelijks een half uurtje te bewegen, blijft u fit en vitaal. Wij organiseren dan ook veel beweegactiviteiten in onze ontmoetingscentra en op locaties in verschillende wijken. Daarnaast kunt u onze vitaliteitscoach raadplegen voor  persoonlijk beweegadvies. Samen vinden wij de beweegvorm die u leuk vindt en die bij u past!

Activiteiten

Bij onze activiteiten staat het plezier in bewegen altijd voorop! U doet alleen mee met wat u kunt en wilt doen. Kijk hier voor de beweegactiviteiten in De 5 Molens. 

Voor beweegactiviteiten bij locaties in de wijken kijkt u hier

“Ik heb altijd gesport, maar je wordt toch stram hè als je zo oud wordt. 
Maar ik blijf bewegen, want dat houdt me fit.”  

Cursussen en lesprogramma's

Ook organiseren wij diverse cursussen en lesprogramma’s rond fysieke en mentale gezondheid:

Stap je fit
Stap je fit is een 10-weekse wandelcursus. Wandelen is een goede manier om te bewegen en in een groep is het altijd gezelliger. Met een stappenteller houdt u bij hoeveel u loopt.

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor de volgende cursus. Houd deze website in de gaten!

Samen Fit

Samen Fit is een uitgebreid programma voor het verbeteren en behouden van lichamelijke en mentale gezondheid en sociale contacten. Van maart tot en met december 2022 staat iedere maand een ander thema centraal, zoals onder andere valpreventie, voeding en cognitieve fitness. 

Doordat we één thema per maand te behandelen, gaan we uitgebreider op dit thema in en leert u hier veel meer over. Iedere maand bestaat uit vier groepsbijeenkomsten, waarbij we theorie en praktijk afwisselen.

U kunt zich per maand inschrijven. Zo kiest u zelf de thema's die voor u belangrijk zijn. Bekijk de agenda voor de thema's per maand. 

 "Ik had dit zetje nodig om meer te gaan bewegen. Nu leef ik gezonder en heb ik meer energie"

FitThuis

FitThuis is onze digitale fittest, speciaal voor mensen vanaf 55 jaar. Met de fittest meet u uw kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Dat vergelijken wij met uw leeftijdsgenoten. Vervolgens krijgt u een persoonlijk advies.  U kunt eenmalig meedoen, of voor een langere periode. En het is gratis!

"Mijn conditie is vooruit gegaan en het was nog leuk om te doen ook!" 

Bezoek voor meer informatie www.fitthuis.nu. Daar vindt u ook eenvoudige sportlessen om in conditie te blijven.

Meer informatie?

Heeft u vragen over beweegactiviteiten in uw wijk of u wilt samen met Seniorenwelzijn beweegactiviteiten in uw / een wijk organiseren? Neem dan contact op met Mariëlle van Santen, Vitaliteitscoach, op telefoonnummer 06-50.25.83.70 of per mail via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl