Seniorenwelzijn

De 5 Molens dementievriendelijk

Maandag 20 maart 2023 ontving Lisette van den Heuvel, Directeur-bestuurder Stoed en Seniorenwelzijn uit handen van Johan van Sevenhuijsen, Alzheimer Nederland, het vignet dementievriendelijk ten behoeve van locatie De 5 Molens.   

“Wij zijn trots dat De 5 Molens dit vignet heeft ontvangen. Dit is voor ons de erkenning dat onze medewerkers en vrijwilligers mensen met geheugenproblemen en dementie herkennen en hiernaar weten te handelen. Zo zorgen zij ervoor dat mensen met geheugenproblemen en/of dementie zo goed mogelijk mee kunnen blijven doen in de maatschappij”, aldus Lisette van den Heuvel.

Dit gebeurde tijdens de kennismarkt dementie en onder het toeziend oog van wethouder Zwang en bijna 100 inwoners en professionals uit Schiedam. Tijdens indrukwekkende workshops en informatieve gesprekken met mede-inwoners en professionals van ruim 10  organisaties deden zij kennis op over geheugenproblemen, beginnende dementie en mogelijkheden voor advies en begeleiding. Bekijk ook het videoverslag van deze middag

Wij bedanken Argos Zorggroep, Frankelandgroep, Alzheimer Nederland afdeling Nieuwe Waterweg Noord, Minters Mantelzorg, SOL, Stichting Fietsmaatjes Schiedam, de Bibliotheek Schiedam, Hulphond Nederland, Het Schiedams Boekhuis, Stichting Voorlichters Gezondheid Rotterdam en Marjan van Dorp voor hun medewerking aan deze bijzondere middag. Samen hebben we voor meer bekendheid en bewustwording m.b.t. dementie gezorgd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor mensen met geheugenproblemen of een diagnose beginnende dementie? Neem contact op met Mirjam Dijkstra, Welzijnsadviseur op 06 57 31 46 24 of via mdijkstra@seniorenwelzijn.nl.