Seniorenwelzijn

Welzijn op recept bij Samen zijn wij Maassluis

22 juni werd bij de netwerkbijeenkomst van Samen zijn wij Maassluis o.a. gesproken over hoe organisaties, verenigingen en stichtingen er samen voor kunnen zorgen dat inwoners mee kunnen blijven doen.

Dit is een onderwerp waar collega Lotte Haagsma (rechts op de foto) in haar werk met Welzijn op recept dagelijks mee te maken heeft. Zij werd tijdens de bijeenkomst geïnterviewd over wat Welzijn op recept is en wat dit voor inwoners kan betekenen. Heel fijn dat zij dit belangrijke, landelijke concept en de uitvoering in Maassluis mocht toelichten.
 
Wat is Welzijn op recept
Welzijn op recept is kortdurende begeleiding door een welzijnsadviseur als het even niet mee zit en het moeilijk is om zelf weer een positieve draai aan het leven te geven. Het kan worden voorgeschreven als u klachten heeft die (wellicht) geen medische oorzaak hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. Bij Welzijn op recept maakt de welzijnsadviseur gebruik van het gedachtengoed van Positieve Gezondheid.
 
Huisartsen en praktijkondersteuners kunnen u Welzijn op Recept voorschrijven. Met dit welzijnsrecept krijgt u in Maassluis een verwijzing naar welzijnsadviseur Lotte Haagsma.
 
Welzijn op recept biedt u het duwtje in de rug om met een positief gevoel weer nieuwe stappen te ondernemen.
 
Wilt u meer informatie? Lees meer over Welzijn op recept in Maassluis of neem contact op met Lotte Haagsma op 06 33 31 94 94 of via lhaagsma@seniorenwelzijn.nl.
 
Seniorenwelzijn verzorgt Welzijn op recept ook in Vlaardingen en Schiedam.