Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Maassluis

Welzijn op recept

Soms zit het even niet mee en is het lastig om zelf weer een positieve draai aan het leven te geven. Welzijn op recept biedt u het duwtje in de rug om met een positief gevoel weer nieuwe stappen te ondernemen. Met Welzijn op recept doet u weer mee.

Wat is Welzijn op Recept?
Verschillende hulpverleners, zoals o.a. huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten kunnen u Welzijn op Recept voorschrijven. Met dit welzijnsrecept krijgt u een verwijzing naar een van onze welzijnsadviseurs.

Welzijnsadviseurs van Seniorenwelzijn werken vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Hierbij kijken we niet alleen naar wat u niet kunt, maar kijken we vooral ook naar wat u wel kunt, leuk vindt en motiveert. 

Samen met de Welzijnsadviseur vult u het spinnenweb van Positieve Gezondheid in. Hierdoor krijg u samen een goed beeld van hoe het met u gaat. Voelt u zich gelukkig, tevreden of misschien juist wel eenzaam? Kunt u uw dagelijkse bezigheden doen, ziet en spreekt u andere mensen en heeft u hobby’s?

Zo kijken we naar wat voor u echt belangrijk is en waar uw wensen liggen. Vervolgens gaan we samen aan de slag om deze wens zoveel mogelijk te vervullen. We bieden u advies en begeleiding en brengen u in contact met andere mensen en passende activiteiten. Hierdoor voelt u zich prettiger, waardevoller en gezien. U heeft weer iets om naar uit te kijken en u kunt beter met de uitdagingen in uw leven omgaan. 

“Ik ging met pensioen. Daar moest ik wel aan wennen hoor, want ik werkte altijd. 
Ik werd somber van al dat thuis zijn. Met mijn activeringsmaatje heb ik 
nieuwe hobby’s ontdekt en heb ik weer plezier.”

Wanneer Welzijn op recept?
Welzijn op recept kan worden voorgeschreven indien u klachten heeft die (wellicht) geen medische oorzaak hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. De begeleiding van de welzijnsadviseur is kortdurend. 

“Wij deden alles samen, mijn man en ik. En ineens was ik alleen. Ik had nergens zin in. 
De welzijnsadviseur heeft me geholpen om weer lekker in m’n vel te komen. 
Nu ga ik er weer op uit en ontmoet ik nieuwe mensen.” 

Verwijzers
Welzijn op Recept wordt in Maassluis aangeboden in samenwerking met:
- Huisartsenpraktijk ‘t Anker
- Huisartsenpraktijk De Kade
- Huisartsenpraktijk Docwerk
- Huisartsenpraktijk Parkhof

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op via 010 248 68 88