Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Maassluis

Veiligheid

Bent u weleens bang om te vallen of voelt u zich thuis of op straat onveilig? Merkt u dat de dagelijkse bezigheden niet meer zo makkelijk gaan? Soms is het lastig om op uw eigen kracht te vertrouwen. Wij kunnen u helpen zich sterker en weerbaarder te voelen. Zo kunt u veilig en langer zelfstandig thuis blijven wonen en gaat u met een zekerder gevoel naar buiten.

Valpreventie

Voelt u zich onzeker omdat u niet meer zo soepel beweegt als voorheen? Dat begrijpen wij heel goed. Maar u bent vaak sterker dan u denkt! Dat laten wij u graag zien door u praktische informatie te geven en oefeningen te doen. Met deze cursus versterkt u uw kracht en verkleint u het risico op een val.

Weerbaarheidstraining /Veiligheidsvoorlichting

 Voelt u zich nog wel veilig in huis en buiten? Wij leren u gevaren te herkennen en hoe dan te handelen. We gaan het hebben over babbeltrucs, veilig pinnen, zakkenrollerij, financieel misbruik, overvallen en hoe u preventief uw woning kunt beveiligen. Zo vergroten wij uw weerbaarheid en uw (gevoel van) veiligheid en durft u weer onbezorgd naar buiten.  

Aanmelden of vragen

Wilt u meedoen aan onze activiteiten om u veiliger en zekerder te voelen? Neem dan contact op met onze vitaliteitscoach Mariëlle van Santen. Dat kan via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl of 06 50 25 83 70.