Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Maassluis

Bewegen

Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest! Door dagelijks een half uurtje te bewegen, blijft u fit en vitaal. Wij organiseren dan ook veel beweegactiviteiten in onze ontmoetingscentra en op locaties in verschillende wijken. Daarnaast kunt u onze vitaliteitscoach raadplegen voor  persoonlijk beweegadvies. Samen vinden wij de beweegvorm die u leuk vindt en die bij u past!

Activiteiten en lessen

Bij onze activiteiten en lessen staat het plezier in bewegen altijd voorop! U doet alleen mee met wat u kunt en wilt doen.

Kijk hier voor de beweegactiviteiten in onze ontmoetingscentra. 

“Ik heb altijd gesport, maar je wordt toch stram hè als je zo oud wordt. 
Maar ik blijf bewegen, want dat houdt me fit.”  

Ook organiseren wij diverse lesprogramma’s rond fysieke en mentale gezondheid:

Stap je fit
Stap je fit is een 10-weekse wandelcursus. Wandelen is een goede manier om te bewegen en in een groep is het altijd gezelliger. Met een stappenteller houdt u bij hoeveel u loopt.

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor de volgende cursus. Houd deze website in de gaten!

Samen Fit

Lichamelijke beperkingen, afhankelijkheid van hulpmiddelen, gebrek aan motivatie of financiële problemen kunnen ervoor zorgen dat u een slechte conditie hebt. Samen Fit richt zich in 30 weken op het verbeteren van uw fysieke én mentale gezondheid. Wij wisselen beweegactiviteiten af met voorlichting over thema’s als vitaliteit, gezonde levensstijl en veiligheid in huis.

Een verwijzer, zoals een huisarts of een wijkteam, meldt u aan voor Samenfitzaamheid. In een gesprek met onze Welzijnsadviseur wordt vervolgens bekeken of dit programma, dat in groepsverband wordt gegeven, bij u past.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer we weer gaan starten met dit programma. Houd deze website in de gaten!

 "Ik had dit zetje nodig om meer te gaan bewegen. Nu leef ik gezonder en heb ik meer energie"

FitThuis

FitThuis is onze digitale fittest, speciaal voor mensen vanaf 55 jaar. Met de fittest meet u uw kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Dat vergelijken wij met uw leeftijdsgenoten. Vervolgens krijgt u een persoonlijk advies.  U kunt eenmalig meedoen, of voor een langere periode. En het is gratis!

Bezoek voor meer informatie www.fitthuis.nu Daar vindt u ook eenvoudige sportlessen om in conditie te blijven.

"Mijn conditie is vooruit gegaan en het was nog leuk om te doen ook!" 

Meer informatie?

Heeft u vragen heeft over beweegactiviteiten in de wijk of u wilt samen met Seniorenwelzijn beweegactiviteiten in uw /een wijk organiseren? Neem dan contact op met Mariëlle op telefoonnummer 06-50.25.83.70 of per mail via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl