Seniorenwelzijn

Samen Fit komt terug!

Na het grote succes in 2021 biedt Seniorenwelzijn per maart een vernieuwde versie van Samen Fit in Vlaardingen en Schiedam. Een uitgebreid programma voor het verbeteren en behouden van lichamelijke en mentale gezondheid en sociale contacten. Van maart tot en met december 2022 staat iedere maand een ander thema centraal. Het thema van maart is valpreventie. In de overige maanden van het jaar komen onder andere de onderwerpen mindfulness, cognitieve fitness (gymnastiek voor de hersenen) en voeding aan bod. Deelnemers kunnen zich per maand inschrijven. 

Verdieping
Door bij Samen Fit één thema per maand te behandelen, kan uitgebreider op dit thema worden ingegaan. Deelnemers komen wekelijks bij elkaar en wisselen tijdens de bijeenkomsten theorie en praktijk af. In Vlaardingen zijn de bijeenkomsten op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur in ontmoetingscentrum De Bijenkorf. In Schiedam is dit op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur in ontmoetingscentrum De 5 Molens.

Positieve Gezondheid
“Seniorenwelzijn werkt met de methodiek Positieve Gezondheid. Dit is een brede kijk op gezondheid die verder gaat dan het uitblijven van klachten en gezondheidsproblemen. We gaan uit van wat iemand wel kan, belangrijk vindt en eventueel wil veranderen. Met Samen Fit werken wij samen met senioren aan de gebieden die voor hen belangrijk zijn. Zo kunnen zij langer prettig en zelfstandig thuis blijven wonen”, aldus Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn.

Samenwerking
De bijeenkomsten worden afwisselend begeleid door medewerkers van Seniorenwelzijn en docenten van andere organisaties uit de stad. Zo zijn deelnemers altijd verzekerd van deskundige en professionele begeleiding.

Start
De eerste bijeenkomst in maart is op dinsdag 8 maart in ontmoetingscentrum De Bijenkorf en op 10 maart in ontmoetingscentrum De 5 Molens. De kosten voor deelname bedragen €12,-- per maand. Deelname aan één maand verplicht niet tot deelname in andere maanden.

Het overzicht van de thema’s voor de komende maanden vindt u in ons cursusoverzicht voor Vlaardingen en Schiedam.

Vragen of aanmelden
Heeft u vragen over Samen Fit of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Mariëlle van Santen, Vitaliteitscoach. Mariëlle is bereikbaar op telefoonnummer 06-50.25.83.70 of per mail via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl. Aanmelden voor deelname in maart kan in Vlaardingen tot 4 maart en in Schiedam tot 7 maart. 

 

Op de foto: Vitaliteitscoach Mariëlle van Santen en trainer Anneke van Santen.