Vrijwilligerswerk bij Seniorenwelzijn. Dat is vast iets voor u!

Mensen ontmoeten Mensen


De ervaringen en  getuigenissen van onze vrijwilligers zijn over het algemeen positief en liegen er niet om. En terecht, want vrijwilligerswerk is meer dan zinvol, bijzonder dankbaar en ook nog eens ontzettend leuk. Ruim 350 vrijwilligers vormen voor Seniorenwelzijn een onmisbare schakel. Mede dankzij hen kunnen thuiswonende senioren zo lang mogelijk zelfredzaam zijn en "onder de mensen" blijven, bijvoorbeeld door mee te doen aan gezellige activiteiten, door meer te bewegen of door het gekoppeld zijn aan een maatje. Kortom, allemaal activiteiten waarbij de ontmoeting centraal staat. De slogan van Seniorenwelzijn is dan ook niet voor niets ‘Mensen ontmoeten mensen’. En dat geldt niet alleen voor de bezoekers van onze ontmoetingscentra maar zeker óók voor de vrijwilligers.

Wat, waar en wanneer u wilt
Computerles, bingo, de dansclub, reisjes begeleiden, het buffet, beweging, de klaverjasclub, het Repair cafe, thuisadministratie,  bloemschikken, huisbezoek, redactielid nieuwsbrief, vervoer, de Eettafel en nog veel meer. Het is slechts een kleine greep uit de activiteiten waar Seniorenwelzijn uw hulp hard kan gebruiken. Het mooie is dat u vooraf helemaal zelf kunt bepalen wat u gaat doen, wanneer u het gaat doen en hoe vaak u het gaat doen. Was u vroeger timmerman of boekhouder? Zet u dan in voor de klussendienst of de thuisadministratie. Bent u een echte keukenprins of -prinses? Help dan mee bij het buffet of de Eettafel. Kortom, voor ieder wat wils en dat is wel zo fijn. U doet het tenslotte vrijwillig dus het moet wel leuk blijven.
   
Professionele begeleiding
Ieder ontmoetingscentrum beschikt over een professionele ouderenwerker die de vrijwilligers begeleidt. Deze medewerker organiseert regelmatig bijeenkomsten met groepen vrijwilligers die dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Tijdens deze vergaderingen krijgt u informatie over het beleid en de ontwikkelingen binnen Seniorenwelzijn en kunt u vragen stellen, ideeën opwerpen en uiteraard andere vrijwilligers ontmoeten.  
   
Deskundigheidsbevordering
Seniorenwelzijn verwacht dat vrijwilligers, als het nodig is voor de uitvoering van een taak, een training of scholing volgen. Wanneer er behoefte is aan deskundigheidsbevordering voor een of meer vrijwilligers bekijken we de mogelijkheden. De kosten voor training of scholing krijgt u vergoed.Wilt u vrijwilliger worden bij Seniorenwelzijn?
Neem contact met ons op: 010 248 68 88 of via e-mail: vrijwilligers@seniorenwelzijn.nl

 


‘Echt iets kunnen betekenen voor een ander,

dat geeft zo’n goed gevoel’

-

‘Iemand vrolijk maken, daar word ik nou blij van’

-

‘Ik ontmoet een heleboel leuke nieuwe mensen’

-

‘Eindelijk doe ik weer iets met mijn oude vak’