Seniorenwelzijn

Voordelen van het wijkpeilonderzoek voor wijkbewoners

Seniorenwelzijn voert regelmatig wijkpeilonderzoeken uit om te horen wat er leeft bij de bewoners in een wijk of wooncomplex. De vragen bij deze onderzoeken gaan over wonen, werken, veiligheid en gezondheid. Met de informatie uit het uitzoek gaat Seniorenwelzijn samen met partners aan de slag. 

Dr. Jan Schoutenlaan, Burgemeestersplantsoen, Uilenstaete
Zo heeft Seniorenwelzijn afgelopen zomer een wijkpeilonderzoek uitgevoerd in de Dr. Jan Schoutenlaan/Burgemeestersplantsoen en in wooncomplex Uilenstaete. De nieuwsbrief met de uitkomsten van deze onderzoeken kunt u hier lezen.

Bijeenkomst
Naar aanleiding van dit wijkpeilonderzoek heeft er in september een goed bezochte bijeenkomst met buurtbewoners en gastsprekers plaats gevonden. Zo ging een trainer van Motivated People in op de uit het onderzoek naar voren gekomen vragen met betrekking tot bewegen. Samen met Seniorenwelzijn starten zij in oktober een beweeggroep voor senioren in deze wijk. 

Bibliotheek de Plataan en de Senioren Computerclub Koningshof gaven informatie over mogelijkheden om digitaal vaardiger worden. Een medewerker van VraagRaak (wijkteam) vertelde meer over wat VraagRaak voor de bewoners kan betekenen. 

Seniorenwelzijn sloot de bijeenkomst af met een workshop op het gebied van valpreventie en breintraining. Kortom, een interessante ochtend waarbij specifiek is ingegaan op de thema's die spelen in deze wooncomplexen.

Interesse in een onderzoek in uw wijk?
Heeft u interesse in een wijkpeilonderzoek in uw complex, straat of wijk? Neem dan contact op met Mariëlle van Santen, op telefoonnummer 010-248.68.88 of wijkpeilmaassluis@seniorenwelzijn.nl. Of lees hier voor meer informatie over Wijkpeil in Maassluis.