Seniorenwelzijn

Vitaliteit in Schiedam: Nationale Beweegweek voor ouderen

De laatste week van mei 2024 vond de Nationale Beweegweek voor ouderen in Schiedam plaats.

Opening

Wethouder Laan, verrichte hierbij, zichtbaar met plezier en trots de officiële opening van de week. Dit symbolische moment markeerde het begin van de week die startte met een heuse triatlon (wandelen, zwemmen, fietsen). De triatlon vond plaats onder de bezielende aanwezigheid van Bettine Vriesekoop, tweevoudig Europees kampioen tafeltennis in de jaren 80/90. Deze gebeurtenis onderstreepte het belang van lichamelijke activiteit op latere leeftijd en bracht een golf van energie en enthousiasme teweeg onder de deelnemers en toeschouwers.

Meedoen

Gedurende de week werden senioren geactiveerd om deel te nemen aan diverse beweegactiviteiten, variërend van sportlessen, yogasessies tot fiets en wandeltochten. Het doel was duidelijk: senioren aanmoedigen om te bewegen, hun gezondheid te verbeteren en sociale contacten te bevorderen. 

Deelnemers ontdekten dat het nooit te laat is om een actieve levensstijl aan te nemen en dat bewegen op elke leeftijd leuk en nuttig kan zijn.

Afsluiting

De afsluiting van de Nationale Beweegweek was even bijzonder als de opening. 

Met een actieve wandeltocht met onderweg verschillende oefeningen sloten de deelnemers de week in stijl af. De energieke wandeling eindigde bij de kantine van PPSC, waar een vrolijke en gemeenschappelijke sing-along plaatsvond. Deze muzikale afsluiting versterkte het gevoel van samenhorigheid en zorgde voor een warme en feestelijke sfeer, waarbij iedereen uit volle borst meezong.

Onvergetelijke ervaring

De Nationale Beweegweek voor Ouderen in Schiedam was een groot succes en een onvergetelijke ervaring. Het bracht senioren niet alleen in beweging, maar creëerde ook waardevolle momenten van verbinding en plezier. We hopen dat velen zich aangemoedigd voelen om actief te blijven.

Wij bedanken de ouderraad van PPSC en Team Sportservice voor de samenwerking, Zwembad Zuid voor de medewerking en Bettine Vriesekoop voor haar inspirerende steun.

Wilt u ook meer gaan bewegen. Bekijk onze beweegactiviteiten in ontmoetingscentrum De 5 Molens of op onze andere locaties.