Seniorenwelzijn

Vitaal door Maassluis

In 2023 organiseert Seniorenwelzijn met ‘Vitaal door Maassluis’ een programma waarmee 55-plussers hun lichamelijke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Dankzij een combinatie van voorlichting en beweegactiviteiten kunnen deelnemers 8 maanden lang begeleid werken aan hun algehele gezondheid. Elke maand staat een thema op het gebied van vitaliteit of bewegen centraal. Professionals geven hierover gastlessen bij verschillende Maassluise verenigingen en organisaties.

Initiatiefneemster Marielle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn: “Het verbeteren en behouden van gezondheid is belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarom stimuleren we mensen om mee te doen aan ‘Vitaal door Maassluis’. Uit eerdere programma’s zijn bovendien initiatieven ontstaan waarbij deelnemers na afloop contact zijn blijven houden met elkaar. Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar op deze manier versterken. Ik hoop dat dat met Vitaal door Maassluis ook gaat gebeuren.”

Het programma voor het eerste kwartaal is al bekend: in januari is dat pilates, gevolgd door yoga en in maart worden er bewegingslessen gegeven. Kijk hier voor meer informatie.

De overige activiteiten worden in de loop van het jaar ingevuld.

Deelname kost 9 euro per thema bij 3 lessen en 12 euro als een thema 4 lessen heeft. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over het programma of om zich aan te melden contact opnemen met Marielle van Santen via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl of 06 50 25 83 70.