Corona nieuwsbrief nr 1

Om deelnemers, vrijwilligers en docenten van Seniorenwelzijn op de hoogte te houden van onze maatregelen en acties rond het coronavirus, hebben wij een nieuwsbrief gemaakt. 

Nummer 1 leest u hier.

Geschreven op 30-03-2020

Bestuurder Van der Krogt verlaat Seniorenwelzijn

Bestuurder Robert van der Krogt zal Stichting Onder Een Dak, de moederorganisatie van Seniorenwelzijn, gaan verlaten. Daarmee neemt hij ook afscheid als bestuurder van Seniorenwelzijn.

Van der Krogt geeft sinds 2012 leiding aan Stichting Onder Een Dak. Eerst samen met oprichter Mike Feuerberg, en vanaf 1 januari 2014 als enig lid van de raad van bestuur.

Onder Van der Krogt heeft de organisatie veel ontwikkelingen doorgemaakt, zoals de transitie van AWBZ naar WMO en de bestuurlijke overname van Seniorenwelzijn in 2018, waarmee de keten van zorg en welzijn werd gevormd. De meest recente ontwikkeling was de gunning van de aanbesteding WMO in de regio MVS, samen met vier andere partijen, in september 2019.

Samenredzaamheid

Hij introduceerde het begrip ‘samenredzaamheid’ en organiseerde gedeeld leiderschap binnen de organisatie. Vanuit de gedachte dat ook mantelzorgers, vrijwilligers en buurtbewoners onderdeel zijn van het netwerk rond kwetsbare mensen, verbreedde hij de functie van de ontmoetingscentra en gaf hij die de ‘geur, kleur en smaak’ van de wijk.

Ontwikkeling

Rond de afgelopen jaarwisseling is Van der Krogt zich gaan bezinnen op zijn toekomst. Dat heeft geleid tot een carrièrestap, bij het Netwerk Maatschappelijke Ondersteuning (NMO) in Breda. Van der Krogt: “Net zoals ‘ontwikkeling’ een van de kernwaarden van onze organisatie is, is het dat ook voor mij persoonlijk. Na ruim 6 jaar als bestuurder was het tijd voor een nieuwe organisatie, in een andere stad. Ik kijk met trots terug op de organisatie en hoe enorm haar betekenis voor de meest kwetsbaren in de regio Nieuwe Waterweg-Noord de laatste jaren is gegroeid.”

Mieke Moor, voorzitter van de raad van toezicht: “Wij gaan in Robert een sterke verbinder missen, een bestuurder voor wie de verhalen van cliënten en medewerkers leidend zijn.”

Robert van der Krogt zal voor deze zomer afscheid nemen.

Geschreven op 30-03-2020

Samen komen wij hier doorheen!

In deze lastige tijden is het belangrijk dat we extra goed op elkaar letten en rekening houden met elkaar.         

Maakt u zich zorgen over het welzijn van een seniore buurtbewoner?

Neem dan contact op met Seniorenwelzijn: 010 248 68 88 

Daarnaast adviseren wij u:

 • Sociale contacten te mijden
 • Afstand te houden van elkaar (1,5 tot 2 meter)
 • Geen handen te schudden
 • Thuis te blijven bij neusverkoudheid, hoesten,  keelpijn of koorts
 • Te zorgen voor goede hygiënemaatregelen:
 • Was uw handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

 Samen komen wij hier doorheen!

 

Geschreven op 23-03-2020

Maatregelen i.v.m. coronavirus

Ontmoetingscentra sluiten

In verband met overheidsmaatregelen rond het coronavirus hebben wij besloten al onze ontmoetingscentra in de regio per direct te sluiten. Dit geldt tot nader bericht.

Beperking huisbezoeken

De contacten met deelnemers en clienten gebeuren in principe telefonisch, tenzij het noodzakelijk is om op huisbezoek te gaan. 

Dit zijn  ingrijpende maatregelen, die uiteraard gevolgen hebben voor onze bezoekers, deelnemers, vrijwilligers, clubs en medewerkers. Om ieders welzijn zo goed mogelijk te waarborgen, zullen wij echter al het nodige doen om de verspreiding van het virus te beperken. Wij vragen ieders begrip voor deze situatie.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan tijdens kantooruren contact met ons op via 010 248 68 88.

Meer informatie over coronavirus

Wilt u meer weten over het coronavirus? Dan kunt u de website van het RIVM bezoeken: www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Wat kunt u zelf doen?

Uiteraard kunt u zelf ook maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Mijd groepen mensen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Beperk sociale contacten zoveel mogelijk
Geschreven op 17-03-2020

Gezocht: testers voor digitale coach!

Wilt u ook zo graag vitaal ouder worden? Mogelijk kan de Nestore coach hierbij helpen!

In Schiedam en Maassluis zoeken wij testpersonen tussen de 65 en 75 jaar die willen meewerken aan een innovatief project, genaamd Nestore. Dat is een digitaal hulpmiddel, gericht op het vitaal ouder worden. De testfase duurt 3 maanden.

Bekijk hier het filmpje van Nestore!

Seniorenwelzijn werkt samen met het Preventie Collectief Nederland. Nestore wordt ontwikkeld door een Europees samenwerkingsverband van  universiteiten, hogescholen en organsaties.

Doet u ook mee? Neem dan contact met ons op!

 

Meer weten over Nestore? Bezoek de website (Engelstalig)

Geschreven op 13-03-2020

Bekijk nieuwsarchief