Gratis cursus Cognitieve Fitness in Vlaardingen

Op dinsdag 2 november start in Vlaardingen de gratis cursus Cognitieve Fitness voor senioren (55+). Dit is een unieke trainingsmethode ter verbetering van cognitieve en motorische vaardigheden zoals geheugen, concentratie, coördinatie en reactievermogen.

In 6 lessen gaan deelnemers hun brein uitdagen en aan het werk zetten. Door verschillende concentratie- en geheugenoefeningen te combineren met (licht) lichamelijke inspanning en bewuste ontspanning, werken zij toe naar een gezonde, vitale geest!

Deze cursus wordt aangeboden door GGZ doel & preventie, in samenwerking met Seniorenwelzijn. De lessen vinden plaats op de dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, vanaf 2 november tot en met 7 december 2020. Locatie is deErasmushal aan het Erasmusplein, ingang naast de Albert Heijn.

Wilt u meedoen? Meld u dan aan bij vitaliteitscoach Marielle van Santen op 06 -50 25 83 70 of mail naar vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl

Uiteraard hanteren wij in verband met corona de hygieneregels, houden wij 1,5 meter afstand en zijn deelnemers verplicht een mondkapje te dragen.

 

 

Geschreven op 19-10-2020

Seniorenwelzijn lanceert online fittest

Hoe blijf ik in conditie als ik de deur niet uit kan? Dat is een veelgehoorde vraag in deze tijden van corona. Met de online fittest met de toepasselijke naam ‘FitThuis’ geeft Seniorenwelzijn het antwoord.

“Bewegen is enorm belangrijk”, vertelt initiatiefnemer Marielle van Santen, beweegcoach bij Seniorenwelzijn, “maar helaas blijven door corona veel mensen binnen. En dat zijn vaak ook nog de meest kwetsbare mensen. Gezondheidsproblemen door kracht- en conditieverlies liggen dan al snel op de loer.”

Oefeningen vanuit huis

Om daar iets aan te doen, ontwikkelde Van Santen een online fittest voor thuis. Op de website FitThuis.nu staan zes eenvoudige oefeningen voor kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. In korte filmpjes worden de oefeningen uitgelegd. Deelnemers houden zelf hun scores bij en geven die, aangevuld met persoonlijke gegevens als leeftijd, lengte en gewicht, door via de website. De resultaten worden vervolgens vergeleken met scores van leeftijdsgenoten. Binnen vijf werkdagen krijgt de deelnemer de uitslag van de test, plus een persoonlijk advies om fit te blijven.

Gratis voor senioren

Van Santen: “FitThuis is opgezet voor inwoners van 55 jaar en ouder van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Zij kunnen de fittest doen en krijgen de uitslag en het bijbehorende advies gratis. Maar iedereen mag natuurlijk de website bezoeken en de oefeningen doen; hoe meer mensen bewegen, hoe beter!”  

Wilt u ook vanuit huis aan uw conditie werken? Ga dan naar de fittest op www.fitthuis.nu.

 

 

Geschreven op 06-10-2020

Nieuwe coronamaatregelen ontmoetingscentra

Wij zijn ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid voor senioren in onze regio. Daarom hebben wij naar aanleiding van de aangescherpte overheidsmaatregelen rond corona het volgende besloten:

De ontmoetingscentra blijven beperkt open voor activiteiten en inloop/koffiemomenten. Voorlopig zijn er echter maximaal 20 bezoekers/deelnemers per ruimte toegestaan. Bij binnenkomst worden de contactgegevens van bezoekers genoteerd.

Uiteraard blijven de eerdere hygiëne- en veiligheidsmaatregelen ook nog van kracht.

Daarnaast adviseren wij iedereen in de ontmoetingscentra dringend om een mondkapje te dragen.

Geschreven op 30-09-2020

Herfstwandeling in Schiedam

Op 30 september en 14 oktober kunt u meedoen aan de herfstwandeling door Schiedam. Onderweg eten we een pannenkoek. Deelname is gratis. Meer informatie? Klik hier!

Geschreven op 24-09-2020

Bekijk nieuwsarchief