Seniorenwelzijn

Maatje voor de administratie

Op tafel ligt een wirwar van papieren. Mevrouw staat er wat verslagen bij en weet niet waar zij moet beginnen. Ze heeft geen overzicht meer in haar administratie. Dit is het moment waarop u als Vrijwilliger Thuisadministratie een groot verschil kunt maken.

Wat u als Vrijwilliger Thuisadministratie kunt doen
U zorgt voor het op orde brengen en houden van de administratie van een senior die daartoe zelf niet in staat is. Bijvoorbeeld door ziekte of het wegvallen van hun partner. Tijdens uw bezoek signaleert u veranderingen in het welzijn en de financiële situatie en bespreekt u dit zo nodig met de welzijnsadviseur. Met uw inzet voorkomt u onnodige kosten voor de senior door bijvoorbeeld het te laat betalen van rekeningen of door het te laat opzeggen van abonnementen. 

Dagen, tijden en locatie
U spreekt samen met de senior af hoe vaak u bij hem / haar thuis langs komt. Gemiddeld is dit 1 maal per 2 weken / per maand. 

Is dit vrijwilligerswerk iets voor u?
U heeft graag contact met senioren en u vindt het leuk om uw kennis en ervaring m.b.t. administratieve taken in te zetten. U vindt het vanzelfsprekend om tijdens een bezoek een praatje te maken. Daarnaast beheerst u de Nederlandse taal goed en gaat u zorgvuldig met de privacy van de senior om.

Wat wij bieden
U ontvangt goede begeleiding en de VOG is gratis. Daarnaast kunt u gebruik maken van ontwikkelingsmogelijkheden via onze gratis bijeenkomsten & workshops.  Tevens heeft Seniorenwelzijn een attentiebeleid voor bijzondere momenten. 

Studeer jij HBO Social Work of volg je bijvoorbeeld een administratieve HBO opleiding? Dan biedt dit vrijwilligerswerk jou de mogelijkheid om relevante ervaring op te doen. 

Meer informatie en / of aanmelden
Wilt u meer informatie over deze vacature of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Mirjam Dijkstra, Welzijnsadviseur, op telefoonnummer 06 57 31 46 24 of per e-mail op mdijkstra@seniorenwelzijn.nl