De 5 Molens

Let op: al onze activiteiten zijn voorlopig stopgezet

en onze ontmoetingscentra zijn gesloten!

Lees hier meer over onze maatregelen m.b.t. het coronavirus 

Ontmoeten

In deze tijd komt het helaas voor dat senioren, na een vaak intensief leven, eenzaam thuis zitten in afwachting wat en of de dag nog iets aan gezelligs zal brengen. Met name voor deze senioren is het centrum een plek om gezellig onder elkaar een kopje koffie te drinken, mee te doen aan activiteiten als line-dance, volksdansen, spelletjes, koersbal, hobby- en crea-activiteiten, actief bewegen, bridge,  samen eten, verhalen delen, bingo, praten over problemen waar je als oudere tegen aan kan lopen, en zo kunnen we nog wel wat opnoemen.
Samen met een fijne groep vrijwilligers zorgt het personeel in De 5 Molens, ervoor dat u warm ontvangen wordt en u al snel thuis voelt.
Hoewel de nadruk ligt op de ouderen onder ons, is het centrum toegankelijk voor iedereen boven de 55 jaar die behoefte heeft aan een alternatieve tijdsbesteding. Loop eens binnen, als nieuwkomer ontvangt u een lekker kopje koffie gratis, en informeer eens naar de mogelijkheden die er voor u zijn.

 

Ouderenadviseurs

Ouderenadviseurs gaan langs bij, met name de kwetsbare, ouderen om hen uit hun isolement te halen en hen, eventueel via speciaal vervoer, naar De 5 Molens te halen zodat zij weer meer onder de mensen zijn en hun vaak interessante levensverhalen kunnen delen met elkaar. U kunt hen bereiken door u aan te melden bij het WOT (Wijkondersteuningsteam van gemeente Schiedam) in uw wijk

 

Gastvrouwen in De 5 Molens

Een centrum als De 5 Molens kan niet bestaan zonder de enthousiaste toewijding van vrijwilligers. Met name de gastvrouwen die bardiensten draaien en u als eerste ontvangen en welkom heten in het centrum, zorgen er voor dat u zich snel thuis voelt. Vrijwilligers helpen ook bij grotere evenementen als seniorendag, kerstfeest, lunchfestijnen en informatiedagen. Met elkaar wordt alles leuk aangekleed, een luisterend oor geboden en informatie uitgewisseld.
De bezoekers laten steeds weer weten hoe dankbaar ze zijn met de toewijding van deze vrijwilligers. Problemen, ziektes, eenzaamheid, het lijkt op dat soort momenten even weg te zijn.

 

Heeft u tijd over, doet u  graag iets voor de ouderen onder ons
en lijkt het u wat om hier als vrijwilliger vorm aan te geven?

Neem contact op met Marjolein van Dooren: mvandooren@seniorenwelzijn.nl

 

Verhuur mogelijkheden

Ontmoetingscentrum De 5 Molens biedt naast de eigen activiteiten ook de mogelijkheid tot verhuur van verschillende ruimtes. Heeft u een eigen hobby of andere activiteit om aan te bieden maar heeft u hier nog geen geschikte ruimte voor, bent u op zoek naar een passende vergaderruimte of zoekt u een bridge- of klaverjasruimte? Neem eens contact op met het centrum en informeer naar de mogelijkheden.

 

Ontmoetingscentrum De 5 Molens
Nieuwe Damlaan 818
3118 AC Schiedam
tel: 010 - 470 55 00
email:  5molens@seniorenwelzijn.nl