Leerlingen van de Violier strijden mee tegen eenzaamheid onder senioren.

De leerlingen van basisschool de Violier verzorgden afgelopen jaar een hele bijzondere kerstmarkt. De opbrengst van de markt stellen zij namelijk helemaal beschikbaar aan activiteiten voor senioren in Schiedam. Afgelopen woensdag 21 januari nam Natalie Wassink van Seniorenwelzijn de cheque van de leerlingen in ontvangst (zie foto bijlage)

 

De leerlingen hebben in de maand december hard gewerkt om goed gevulde kerstkramen te hebben. De werkjes bestonden o.a. uit Kerst schudballen

3D sneeuwhopen van stof, fotolijstjes etc.. Naast ouders die natuurlijk hun kinderen steunen, konden ook buurtbewoners hun kerstinkopen op deze markt doen.  In totaal is er € 660,- opgehaald. 

Door deze actie van de leerlingen kunnen er extra activiteiten voor senioren worden georganiseerd. Dit is belangrijk, omdat er nog steeds te veel senioren hun dagen in eenzaamheid doorbrengen.  Tijdens activiteiten ontmoeten mensen elkaar en ontstaan er weer nieuwe contacten. Om die reden zal Seniorenwelzijn van het opgehaalde geld een High tea organiseren voor de senioren van Schiedam Noord. Zij doet dit samen met Argos Zorggroep en kinderen van OBS de Violier. De kinderen zullen helpen in de bediening. De High tea zal plaatsvinden op dinsdag 17 februari van 14.00 tot 15.30 uur in de Brasserie van DrieMaasStede, Voorberghlaan 33 in Schiedam. Senioren die in de Woudhoek of Schiedam Noord wonen worden bij deze uitgenodigd om aan deze gratis High tea deel te nemen en kunnen zich opgeven bij Seniorenwelzijn, tel. 010 – 248 68 88 (op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 13.30 uur)

 

Geschreven op 22-01-2015