De gevaren van asbest

“Vertel míj wat !!” is de titel van een boek dat Jan van Zelm (sr.) in 2000 heeft geschreven. Hij vertelt zijn ervaringen rondom het werken in de scheepsbouw en in de Botlek. Op deze plekken werd er veel gewerkt met asbesthoudend materiaal. Jan van Zelm is in 2008 overleden aan de gevolgen van het blootgesteld zijn aan asbest. Het Comité Asbestslachtoffers komt graag in contact met mensen die ook met asbesthoudende materiaal gewerkt hebben.

Het Comité Asbestslachtoffers biedt ondersteuning aan asbestslachtoffers en wil mede daarom ook zoveel mogelijk informatie ontvangen van slachtoffers. Werkte u in een bedrijf dat werkte met asbesthoudende materiaal? Wist u dat werken met asbest gevaarlijk was? Heeft de bedrijfsarts u geïnformeerd over de risico’s van asbest? Gebruikte u beschermende kleding of maskers? Wat gebeurde er met het asbesthoudende afval? Nam u uw vuile bedrijfskleding mee naar huis?

Uw herinneringen kunnen heel belangrijk zijn voor uw collega’s die al ziek zijn geworden door het werken met asbest en voor de collega’s die mogelijk in de toekomst nog ziek zullen worden.

Wilt u uw ervaringen delen? U kunt telefonisch contact opnemen met: Jan van Zelm jr. 010-4604414

U kunt ook schrijven: Comité Asbestslachtoffers                                                         
                                Lijndraaier 157                                                        
                                1625 ZW  Hoorn

Meer informatie over het Comité Asbestslachtoffers is te vinden op de website: www.comiteasbestslachtoffers.nl

Geschreven op 10-12-2013