De Hooftzaak open

De Hooftzaak open

 

Felicitaties bij de opening van de ontmoetingsplek. (foto: PR)

 

MAASSLLUIS - Op dinsdag 14 mei is Buurtcentrum De Hooftzaak in Maassluis feestelijk geopend. Vele belangstellenden trotseerden de regen om te zien hoe wethouder Pieter Kromdijk een spectaculaire openingshandeling verrichtte vanuit een hoogwerker.

Die handeling betrof de onthulling van de logo's van de acht maatschappelijke instellingen die hun diensten aanbieden vanuit het buurtcentrum. Eerder op de middag prees de wethouder in zijn toespraak de constructieve manier waarop deze partijen in het gemeentelijke pilotproject 'De Hooftzaak' samenwerken. Ook onthulde Kromdijk samen met Stoed-directeur Mike Feuerberg een kunstwerk dat door bezoekers van De Hooftzaak en buurtbewoners is gemaakt. Het doek symboliseert de kracht van de buurt onder het motto: 'Wie een goede buur vindt, heeft iets kostbaars gevonden'.

Voor belangstellenden waren er rondleidingen door het buurtcentrum, waarin onder meer Servicepunt VraagRaak, Wijkpost Oost van woningcorporatie Maasdelta en een cadeauwinkel gevestigd zijn. De feestelijke middag werd opgeluisterd met live muziek, een sneltekenaar en activiteiten voor de kinderen. Die konden onder andere met buurtbewoonster Lucia van Straaten grote sieraden maken voor in de bomen op het grasveld van het Guido Gezelleplein achter het Buurtcentrum.

Buurtcentrum De Hooftzaak is een initiatief van Stichting Onder een Dak (Stoed). Het is dé ontmoetingsplek voor kwetsbare en niet-kwetsbare Maassluizers. Men kan hier terecht voor activiteiten als biljarten, klaverjassen en handwerken, maar ook voor ontmoeting en informatie over gezondheid, leefstijl, welzijn en zorg.

Geschreven op 16-05-2013