Seniorenwelzijn

Wethouder Zwang lanceert Geheugenkompas

Wethouder Petra Zwang van gemeente Schiedam lanceerde op 20 maart 2023 het Geheugenkompas. De ontmoetingsplek in De 5 molens in Nieuwland waar mensen met geheugenproblemen en/of beginnende dementie zichzelf kunnen zijn, een luisterend oor vinden en meedoen aan activiteiten. Ook hun naasten kunnen bij het Geheugenkompas terecht voor informatie en advies.

“Wij streven ernaar dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang en goed mogelijk mee kunnen blijven doen in de samenleving. Bij Geheugenkompas kijken we dan ook naar wat iemand nog wel kan en wat zijn talenten en interesses zijn. Door in beweging te blijven, een praatje te maken en door mee te doen aan activiteiten kunnen mensen hun hersenen en geheugen sterker maken”, aldus Mirjam Dijkstra, Welzijnsadviseur bij Seniorenwelzijn.

Het Geheugenkompas werd gelanceerd tijdens de kennismarkt dementie en onder het toeziend oog van bijna 100 inwoners en professionals uit Schiedam. Tijdens workshops en informatieve gesprekken deden zij kennis op over geheugenproblemen, beginnende dementie en mogelijkheden voor advies en begeleiding. Bekijk ook het videoverslag van deze middag

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor mensen met geheugenproblemen of een diagnose beginnende dementie? Neem contact op met Mirjam Dijkstra, Welzijnsadviseur op 06 57 31 46 24 of via mdijkstra@seniorenwelzijn.nl. 

Meer informatie vind u ook in de folder Geheugenkompas.