Seniorenwelzijn

Welzijn op recept

Met Welzijn op recept maakt Seniorenwelzijn in Vlaardingen deel uit van het project Senioren Sterker Maken van ZonMw. Als onderdeel van dit project heeft Seniorenwelzijn de mogelijkheid gekregen om een film over Welzijn op recept voor eerstelijnszorgverleners op te nemen. Hiermee kunnen we de bekendheid van Welzijn op recept vergroten en meer senioren ondersteunen. 

In deze film voor eerstelijnszorgverleners vertelt Welzijnsadviseur Diana van der Sluis van Seniorenwelzijn over de inzet van Welzijn op recept in Vlaardingen. Met de vroegtijdige aanpak en samenwerking bij Welzijn op recept wordt het welzijn en het sociale netwerk van senioren behouden en vergroot. Het ontstaan en groter worden van eenzaamheid, een grotere zorgvraag en opschaling naar (zwaardere) zorg worden voorkomen. Senioren kunnen hierdoor langer thuis blijven wonen. 

Bent u werkzaam in de eerstelijnszorg en wilt u meer weten over Welzijn op recept? Neem dan contact op met de Welzijnsadviseur in uw stad. De inzet van Welzijn op recept in Vlaardingen is gelijk aan de inzet van Welzijn op recept in Maassluis en Schiedam.