Seniorenwelzijn

Wandel mee voor diabetesonderzoek

Deze week is de collecteweek voor het Diabetes Fonds. Wellicht hebt u al gedoneerd, maar wie een stapje extra wil doen, kan maandag 15 november meedoen aan een wandeling om geld in te zamelen voor dit goede doel.

De wandelingen worden door Seniorenwelzijn georganiseerd in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. “We hopen dat veel mensen gaan meelopen, want bewegen is sowieso goed voor je. Meedoen kost niets, maar het zou natuurlijk fijn zijn als deelnemers ook een kleine donatie willen doen. Ze kunnen zich bijvoorbeeld laten sponsoren door familie, vrienden of bekenden. Het bedrag dat we met de wandelingen ophalen, doneren we volledig aan het Diabetesfonds voor onderzoek”, aldus initiatiefneemster en vitaliteitscoach Marielle van Santen.

En meer onderzoek is hard nodig: er kampen bijna 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes en dat aantal loopt op. Marielle: “Het is bekend dat een gezonde leefstijl van invloed is op het ziekteproces. Vanuit Seniorenwelzijn richten wij ons onder meer op preventie, want voorkomen is beter dan genezen. Wordt iemand toch ziek, dan gaat onze focus naar de mentale en fysieke gezondheid. Bewegen speelt daarbij een grote rol, vandaar het idee van deze wandelingen.”

De wandelingen duren ongeveer een uur en starten vanuit de ontmoetingscentra van Seniorenwelzijn: om 10 uur in Vlaardingen (Reigerlaan 100), 10.30 uur in Schiedam (Nieuwe Damlaan 818)  en 11.00 uur in Maassluis (Vloot 66).

Wilt u ook bijdragen aan meer onderzoek naar diabetes? Meld u dan aan bij Marielle van Santen via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl of 06 50 25 83 70.