Seniorenwelzijn

Succesvolle Eigen Kracht Markt

Het wijkondersteuningsteam Noordrand organiseerde op 2 oktober jl. een ‘Eigen kracht markt’ in winkelcentrum Hof van Spaland. Hier werd het aanbod van activiteiten in wijkcentra en buurtverenigingen onder de aandacht gebracht. Vanzelfsprekend was ook Seniorenwelzijn hierbij van de partij. Want zowel op het gebied van activiteiten als op ondersteuning helpen wij mensen om op eigen kracht verder te kunnen.

Bij de kraam van Seniorenwelzijn was het druk. Onze ouderen werker vertelt: “De sfeer was heel gezellig. Ik heb in totaal zo’n 50 mensen gesproken. Dat waren niet alleen ‘oude bekenden’, maar ook mensen die nieuw waren in de wijk. Veel bezoekers vertelden dat ze het fijn vonden om weer eens een praatje te kunnen maken. En dat ze, omdat de lange wintermaanden er aan , op zoek waren naar iets om te doen. We hebben veel mensen kunnen doorverwijzen naar onze ontmoetingsactiviteiten in Schiedam, Wijkconnect en de thuisadministratie. En de Koffieclub in De Brug heeft er zes nieuwe leden bij en twee mensen gaan naar de Ontmoetingsclub in De Ark.”

Seniorenwelzijn heeft als missie de eigen regie en de kwaliteit van leven van 55-plusssers te vergroten. Vanuit deze gedachte stond zij aan de wieg van de Eigen Kracht Markt, die destijds in Wijkcentrum De Brug werd gehouden. De markt is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. De organisatie is nu in handen van WOT Noordrand en Dock.