Seniorenwelzijn

Seniorenwelzijn en Inclusia zijn Samen fit

Dit najaar sloegen Seniorenwelzijn en Inclusia de handen ineen met als resultaat een pilot Samen Fit voor de vrouwengroep in De Weerklank. Zo werd aangesloten bij hun behoefte om meer te leren over het verbeteren van hun gezondheid, werd hun taalkennis vergroot en maakten ze kennis met beweegactiviteiten.

Afwisselend
Gedurende 3 maanden waren er zes bijeenkomsten, waarbij steeds een ander onderwerp centraal stond. Zo verzorgden medewerkers van Seniorenwelzijn bijeenkomsten met betrekking tot cognitieve fitness (het fit houden van de hersenen), taalles met betrekking tot onderwerpen die met gezondheid te maken hebben en een wandelactiviteit. Ook werd er samengewerkt met professionals van andere organisaties uit de stad. Zo hebben de Voorlichters Gezondheid en een diëtiste ieder een ochtend met voorlichting en praktische oefeningen verzorgd.

Ontwikkeling
“Het is leuk om zien dat de deelnemers zo enthousiast zijn over de onderwerpen waarmee ze nu in aanraking zijn gekomen en de kennis die ze hebben opgedaan. Ze hebben zich zichtbaar ontwikkeld. Individueel en als groep”, aldus Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over Samen fit of over andere activiteiten van Seniorenwelzijn gericht op bewegen en gezondheid? Neem dan contact op met vitaliteitscoach Mariëlle van Santen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-50.25.83.70 en per mail vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl