Seniorenwelzijn

Samenwerking Seniorenwelzijn en Puur & (H)eerlijk

Wooncomplexen ‘Wetering’ (Westwijk) en ‘Even’ (Vlaardinger Ambacht) werden deze week bezocht door Seniorenwelzijn en Puur & (H)eerlijk. Bij bewoners die een soepkom voor hun deur hadden gezet, werd deze gevuld met verse groentesoep. Volledig gesponsord door Puur & (H)eerlijk. 

"De uitkomst van ons Wijkpeilonderzoek (2020) in de Wetering liet zien dat veel bewoners zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan onderling contact. Vanwege Corona hebben we nog niet samen met hen aan een structurele oplossing kunnen werken. We vergeten hen niet en houden o.a. op deze manier vinger aan de pols”, aldus Marieke Gorissen, wijkpeil coördinator Seniorenwelzijn Vlaardingen.

“Ook bij bewoners van complex ‘Even’ verlaagt dit korte contact de drempel om hun behoefte aan te geven. Vervolgens gaan we hier samen met de bewoners en partijen in de wijk mee aan de slag. Zo zorgen we samen voor verbinding en leuke activiteiten”, vult Manuela de Hooge, Ambulant Ouderenwerker bij Seniorenwelzijn, aan. 

Rick Zwaard van Puur & (H)eerlijk herkent de signalen: “Wij komen bij veel mensen in de regio aan huis en we zien de eenzaamheid toenemen. We zijn dankbaar dat we op deze manier iets voor de senioren kunnen betekenen”. 

Heeft u ook behoefte aan een luisterend oor of ondersteuning? Neem contact op met Seniorenwelzijn op telefoonnummer 010 248 68 88 of per mail info@seniorenwelzijn.nl. Meer informatie over de maaltijdservice van Puur & (H)eerlijk ontvangt u door te bellen naar 06 27 21 97 97 of te mailen naar info@puur-en-heerlijk.nl