Seniorenwelzijn

Samen werken aan goede zorg en welzijn voor ouderen in Oud Sluys

Op donderdag 7 december trapten Maasdelta, Seniorenwelzijn en Argos Zorggroep hun samenwerking af in Oud Sluys. De aftrap vond plaats onder het genot van een hapje en drankje in het gezelschap van zo’n dertig bewoners. De samenwerking heeft als doel dat de bewoners van Oud Sluys en ouderen in de omgeving zo lang mogelijk zelfstandig en fijn thuis kunnen blijven wonen. Samen met de bewonerscommissie, gemeente Maassluis, DSW en Rogplus geven partijen invulling aan een aanpak die wonen, welzijn, zorg en participatie verbindt. 

Wethouder Bronsveld (zorg) is blij dat de partners dezelfde wens delen: “Ik ben ervan overtuigd dat bewoners en omwonenden van Oud Sluys het ook fijn vinden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen en mee te kunnen blijven doen in Maassluis, ook als zij kwetsbaar zijn of zorg nodig hebben. Door de krachten te bundelen, gaan we met een complete aanpak aan de slag om onze gezamenlijke doelen waar te maken.”

Samen verbinden we wonen, welzijn en zorg 
Seniorenwelzijn, Maasdelta en Argos Zorggroep gaan werken met één kernteam dat bestaat uit medewerkers vanuit de drie betrokken partijen. Een kwalitatief goede een duurzame woning vormt de basis en wordt gecombineerd met welzijn, ontmoeting en zorg. Argos Zorggroep zet vaste medewerkers in die thuiszorg bieden en een wijkverpleegkundig spreekuur houden. Seniorenwelzijn zorgt voor ontmoeting en verbinding, het organiseren en faciliteren van leuke en zingevende activiteiten en het bevorderen van vitaliteit en gezond ouder worden.   

De betrokken bewonerscommissie speelt een belangrijke rol in de samenwerking
Oud Sluys aan de P.C. Hooftlaan is in 2021 opgeleverd en bestaat uit 64 huurappartementen en een ruim ontmoetingscentrum op de begane grond. Er is een betrokken bewonerscommissie actief die een belangrijke rol heeft binnen de nieuwe samenwerking: “Wij zien deze samenwerking als een geweldige kans voor senioren om langer zelfstandig te blijven wonen met de juiste ondersteuning in een warme omgeving zoals Oud Sluys.”

Met de samenwerking brengen de partijen het Maassluise convenant voor de ouderenzorg van november 2021 in de praktijk. 

 

Foto: van links naar rechts: Joke de Vos (bewonerscommissie), Joost Versteeg (Maasdelta), Shequita Kalloe (Argos Zorggroep), Thamar van der Poel (Seniorenwelzijn), Dirk Wolbers (DSW), Corine Bronsveld (Gemeente Maassluis), Ché Jansen (Rogplus)