Seniorenwelzijn

Samen gezonder leven in Groenoord

Meer dan 175 enthousiaste bewoners van Groenoord maakten in de week van 22 mei kennis met de methodiek Positieve Gezondheid. Zij deden in hun eigen wijk mee aan activiteiten die te maken hebben met meedoen, contact met andere mensen, lekker in je vel zitten, dagelijks leven en lichamelijke gezondheid. Deze speciale week werd geopend door wethouder Zwang.

“Bij Seniorenwelzijn werken we met de methodiek Positieve Gezondheid. Gezondheid zien we daardoor als meer dan niet ziek zijn. Door deze methode te gebruiken, kun je beter met lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven omgaan”, aldus Miriam van Boxtel, Ambulant ouderenadviseur.

Uit een eerder wijkpeilonderzoek van Seniorenwelzijn bleek dat de bewoners van Groenoord graag meer en beter contact met elkaar willen hebben. Dit was voor Seniorenwelzijn de reden om het initiatief voor deze week over Positieve Gezondheid te nemen. Miriam vervolgt: “We zijn blij dat we deze week samen met netwerk Groenoord en Dock verder hebben kunnen organiseren en de bewoners zo op een leuke manier meer hebben geleerd over gezondheid en gezond leven”.

Heeft u een vraag over Positieve Gezondheid of heeft uw wijk ook behoefte aan een Positieve Gezondheidsweek? Bel Miriam van Boxtel, Ambulant ouderenadviseur, op 06 57 45 26 14 of mail naar mvanboxtel@seniorenwelzijn.nl. U kunt ook op www.seniorenwelzijn.nl terecht voor meer informatie over activiteiten.

© foto: Wethouder Zwang (links) opent de Week van Positieve Gezondheid in Groenoord.