Seniorenwelzijn

In OC De 5 Molens zijn we weer Samen Fit

Wel met wat meer afstand, maar wat was het leuk en is het weer snel voorbij gegaan. In 10 weken leerden senioren met het programma Samen Fit meer over het behoud en verbeteren van hun gezondheid en ontstonden er nieuwe contacten. Iedere week stond een ander onderwerp centraal en werden informatie en actieve oefeningen afgewisseld. Donderdag 16 december was helaas alweer de laatste bijeenkomst.

Corona
Samen fit werkt preventief en sluit goed aan bij de huidige situatie van de deelnemers. Door Corona is de conditie van veel senioren achteruitgegaan en velen van hen voelen zich eenzamer. Huisartsen en fysiotherapeuten signaleren dit en verwijzen de senioren door naar Seniorenwelzijn voor deelname aan Samen Fit.

Iedere week een ander onderwerp
Iedere week stond een ander onderwerp centraal en werd het geven van informatie afgewisseld met beweegactiviteiten. Medewerkers van Seniorenwelzijn verzorgden de bijeenkomsten met betrekking tot valpreventie, cognitieve fitness (het fit houden van de hersenen) en algehele vitaliteit. De overige bijeenkomsten werden ingevuld door professionals van andere organisaties uit de stad. Zo hebben een ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist, yogadocente en mindfulnessdocent ieder een ochtend met voorlichting en praktische oefeningen verzorgd.

Samenwerken
“Het is zo’n leuk programma om te verzorgen. Doordat de onderwerpen gevarieerd zijn en we samenwerken met professionals van andere organisaties kunnen we de deelnemers veel handvatten bieden. Iedere week leren ze weer iets nieuws”, aldus Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn. 

Vervolg
Tijdens de laatste bijeenkomst hebben deelnemers aangegeven of zij geïnteresseerd zijn in een vervolg. Bijvoorbeeld deelname aan een activiteit of ondersteuning door Seniorenwelzijn of één van haar partners. Marielle vult aan: “Op initiatief van de deelnemers wordt deze groep omgezet in een wekelijkse ontmoetingsclub. Zo kunnen de deelnemers elkaar blijven ondersteunen en makkelijk contact houden”.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Samen Fit of over andere activiteiten van Seniorenwelzijn gericht op bewegen en gezondheid? Neem dan contact op met vitaliteitscoach Mariëlle van Santen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-50.25.83.70 en per mail vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl