Seniorenwelzijn

Praethuys t Zwijgertje geopend

Zaterdag 6 mei is buurtkamer Praethuys 't Zwijgertje in wooncomplex Drieënhuysen in Vlaardingen geopend. Het startte met een brief van een kleindochter van een bewoner naar Woningstichting Samenwerking. Of er een mogelijkheid was voor een door de bewoners zelf te runnen buurtkamer waar haar oma met de andere bewoners van het wooncomplex elkaar konden ontmoeten en koffie konden drinken, was de vraag. Een enquête onder de bewoners gaf aan dat 70 van de 100 bewoners dit een goed idee vond.

Zo volgde een fijne samenwerking tussen Woningstichting Samenwerking, gemeente Vlaardingen, Minters, Jumbo Wuijts Vlaardingen en Seniorenwelzijn. Samen hebben we dit buurtinitiatief omarmt, onze krachten gebundeld en de buurtbewoners ondersteund en begeleid bij het vormgeven en uitvoeren van hun ideeën. Woningstichting Samenwerking heeft hierbij een ongebruikte berging omgetoverd tot een mooie buurtkamer.

Onder belangstelling van zeker 50 bewoners heeft Wethouder Jacky Silos samen met Marc van de Velde, directeur van Woningstichting Samenwerking, en Mariella Danse, wijkmanager Vlaardingen Holy, Praethuys 't Zwijgertje geopend.

Deze buurtkamer is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van gemeente Vlaardingen en Fonds Schiedam Vlaardingen en sponsering van koffie en thee door Jumbo Wuijts Vlaardingen.

Praethuys ’t Zwijgertje bevindt zich in wooncomplex Drieënhuysen aan de Willem de Zwijgerlaan in Vlaardingen. U kunt hier terecht op maandag van 10.00 – 12.00 uur en op donderdag van 14.00 – 16.00 uur.

Heeft u vragen over deze nieuwe buurtkamer of heeft u ook behoeft aan een buurtkamer in uw wijk? Neem dan contact op met Manuela de Hooge, Ambulant ouderenwerker op 06-57 31 42 32 of mail naar mdehooge@seniorenwelzijn.nl.