Seniorenwelzijn

NLdoet 2022

Op vrijdag 11 maart hebben we weer meegedaan met NLdoet. Wat zijn we blij met de vele vrijwilligers die zich hebben aangemeld om zich in te zetten voor senioren!

In Maassluis werd in ontmoetingscentrum De Vloot druk gewerkt om de bar en kozijnen een ander kleurtje te geven. Samen met 7 vrijwilligers, waaronder een team van het CDA, gingen wij druk aan de slag met als gevolg een mooi en opvallend resultaat. Ook wethouder Voskamp was aanwezig om het resultaat te bewonderen. Tussendoor hebben we samen genoten van een lekkere lunch en was het naast het schilderen ook erg gezellig.

Met een lunch brachten we in ontmoetingscentrum De Bijenkorf in Vlaardingen samen met een mooie groep vrijwilligers buurtbewoners met elkaar in contact. Nu het eerste contact is gelegd, is een vervolgcontact voor hen wat makkelijker. Bijvoorbeeld voor een gezellig praatje of om elkaar om hulp te vragen. De lunch is zo goed bezocht dat we hebben besloten om in het vervolg op iedere 2e zondag van de maand een lunch te organiseren. Zo kunnen de onderlinge contacten alleen maar beter worden. 

Ook in Schiedam gingen vrijwilligers aan de slag voor een lunch. Hier waren senioren met een klein sociaal netwerk uitgenodigd om samen te eten. Het werd een gezellige lunch, waar mensen elkaar leerden kennen en oude bekenden elkaar opnieuw ontmoetten. De sociale contacten werden zo weer aangehaald en versterkt.

Seniorenwelzijn dankt alle vrijwilligers voor hun enthousiasme en grote inzet!