Seniorenwelzijn

Langer gezond en veilig zelfstandig thuis wonen

Steeds meer senioren blijven langer zelfstandig thuis wonen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vraagt om nieuwe vaardigheden. Seniorenwelzijn biedt u daarom dit jaar een nieuw programma: Langer zelfstandig thuis wonen. Op verschillende locaties in Maassluis krijgt u gratis informatie en voorlichting over hoe u langer op een gezonde en veilige manier in uw eigen huis kunt blijven wonen.

“Langer thuis blijven wonen kan door de eigen vertrouwde omgeving en eigen spulletjes heel positief zijn, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Om een goede levenskwaliteit te behouden, is het belangrijk dat senioren o.a. weten hoe zij fit kunnen blijven, dat ze hun digitale vaardigheden vergroten, weten welke hulpmiddelen er zijn en dat zij met onveilige situaties om kunnen gaan. Zo kunnen zij veilig en met meer vertrouwen thuis blijven wonen en meedoen in de maatschappij”, aldus Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn.

Weerbaarheidsvoorlichting en VR brillen in juni

In juni wordt gestart met weerbaarheidsvoorlichting en VR brillen waarmee u oefeningen voor oog-hand coördinatie kunt doen of weer eens een verre reis kunt beleven.

De weerbaarheidsvoorlichting vindt plaats op  donderdag 8 en woensdag 28 juni. Op 8 juni kunt u hiervoor van 13.00 – 14.00 uur terecht bij Buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan 11a. Op 28 juni van 10.00 – 11.00 uur vindt de voorlichting plaats bij Wijkvereniging De Flat aan de Dr. Jan Schoutenlaan 187.

Wilt u aan de slag met de VR brillen? Dit kan op woensdag 7 juni van 10.00-11.00 uur bij Wijkvereniging de Flat en woensdag 21 juni van 10.00-11.00 uur in ontmoetingscentrum De Vloot.

Programma 2023

Na juni volgen bijeenkomsten over o.a. inbraakbescherming, omgaan met ongewenste telefoontjes en babbeltrucs, fit blijven door functionele training, uitleg over rollators en scootmobielen en voorlichting door een ergotherapeut.

Aanmelden of meer informatie

Heeft u vragen over Langer zelfstandig thuis wonen of wilt u zich aanmelden voor de activiteiten? Neem contact op met Mariëlle van Santen. Zij is bereikbaar op 06 50 25 83 70 en per mail vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl