Seniorenwelzijn

Kerstattentie voor onze vrijwilligers

Nu het uitreiken van een kerstattentie tijdens een vrijwilligersfeest niet mogelijk is, bezorgt Seniorenwelzijn haar kerstattentie dit jaar persoonlijk bij haar vrijwilligers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Vlak voor de lockdown ging Wethouder Bronsveld bij een aantal van deze bezoeken in Maassluis mee. Seniorenmaatje Yvonne kan ondanks Corona toch met een senior blijven wandelen, waardoor deze mevrouw nog buiten kon komen. Zonder Yvonne was dat niet mogelijk geweest. Yvonne vindt het heel gewoon om vrijwilligerswerk te doen en zet zich graag voor een ander in. Dat de wethouder juist haar nu de kerstattentie kwam overhandigen, vindt ze erg leuk.

Ook Mamie, vrijwilligster bij de visiteclub, is trots en enthousiast als de wethouder ‘haar’ visiteclub ontmoet, waar zeer kwetsbare senioren komen voor sociaal contact, zingeving en invulling van hun dag. Tijdens het gezellige gesprek dat volgde, gaf wethouder Bronsveld aan in het nieuwe jaar graag meer over de visiteclubs te willen horen.

“Ik vind het belangrijk dat er ook nu persoonlijk contact is met onze vrijwilligers. Wij waarderen het erg dat wethouder Bronsveld samen met ons een aantal kerstattenties heeft uitgereikt. Onze vrijwilligers betekenen veel voor ons en voor de senioren in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam”, aldus Anja van Beek, Kwartiermaker Vrijwilligers Seniorenwelzijn.

Wethouder Bronsveld overhandigt vrijwilligster Yvonne haar kerstattentie