Seniorenwelzijn

Humanitas neemt Thuisadministratie over

Begin 2024 stopte de subsidie  voor Thuisadministratie aan Seniorenwelzijn. Maar daarmee eindigde onze verantwoordelijkheid niet. Op zoek naar een duurzame oplossing hebben wij vrijwilligersorganisatie Humanitas gevonden. Vereniging Humanitas Nieuwe Waterweg Noord heeft, na een zorgvuldige overdracht, per 1 april 2024 officieel alle 15 Thuisadministratie-vrijwilligers en de 31 deelnemers van Seniorenwelzijn overgenomen. Zij worden geïntegreerd binnen Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek Plus (VHB+), 

“Onze organisaties laten zien er samen te zijn voor inwoners die een hulpvraag hebben. Wij zijn blij dat de overgang zo prettig en soepel is verlopen en dat de deelnemers hun ‘eigen’ vrijwilliger kunnen behouden. Dat is enorm belangrijk voor deze doelgroep”, aldus Mira van Bentveld, bestuurder van Seniorenwelzijn.

Janneke Kruithof, voorzitter van vereniging Humanitas Nieuwe Waterweg Noord, vult aan: “al jaren werken Humanitas en Seniorenwelzijn goed samen. Daar waar gaten in de dienstverlening vallen en Humanitas een bijdrage kan leveren om die te dichten, doet zij dat graag. Met deze overstap kunnen we inwoners blijvend ondersteunen. Uitgangspunt is elkaar aanvullen; een meerwaarde zijn voor elkaar.” 

Op de foto van links naar rechts: van links naar rechts: Mira van Bentveld, bestuurder van Seniorenwelzijn, Ron van der Hoeven, vice-voorzitter Vereniging Humanitas Nieuwe Waterweg Noord en Janneke Kruithof, voorzitter Vereniging Humanitas Nieuwe Waterweg Noord. 

´╗┐