Seniorenwelzijn

Flexibele vrijwilligers bundelen krachten

Tijdens deze tweede lockdown bieden vrijwilligers van Seniorenwelzijn en Buurtcentrum De Hooftzaak (Stoed) hulp bij de uitgebreide nachtopvang voor dak- en thuislozen Vlaardingen. Deze uitgebreide nachtopvang aan de Waterleidingstraat wordt door dak- en thuislozenopvang De Elementen georganiseerd. Een uitgebreide opvang betekent ook dat er voor meer maaltijden moet worden gezorgd. Mede dankzij de vrijwilligers kunnen nu ook de dak- en thuislozen bij de uitgebreide nachtopvang nu zonder zorgen een avondmaaltijd nuttigen. 

Eén team
Tijdens de eerste lockdown waren vrijwilligers van Seniorenwelzijn bij de opvang actief. Nu, tijdens de tweede lockdown, vormen zij hierbij één team samen met de vrijwilligers van buurtcentrum De Hooftzaak. Door het stil vallen van veel activiteiten kwamen ook veel vrijwilligers thuis te zitten. Een gemis, want behalve dat zij zich graag voor anderen inzetten, bezorgt het vrijwilligerswerk hen ook plezier, sociale contacten en zingeving. 

Enthousiast en flexibel
De vrijwilligers reageerden enthousiast op de vraag of ze zich wilden inzetten bij de nachtopvang. Om haar inzet te vergroten, is een van de vrijwilligers dit vrijwilligerswerk samen met haar echtgenoot gaan doen. Daarnaast zijn ook oud-medewerkers als vrijwilliger bij de opvang aan de slag gegaan. 

“Het maakt ons trots dat een aantal vrijwilligers er in deze tijd voor kiest om uit hun comfort zone te stappen. Ze zijn bereid om andere taken op te pakken, zich voor een andere doelgroep in te zetten en zijn flexibel beschikbaar. Onze dank ik groot”, aldus Anja van Beek, Kwartiermaker vrijwilligers voor Seniorenwelzijn en Stoed.