Seniorenwelzijn

Een praatje en een kommetje soep

De afgelopen weken is Seniorenwelzijn in diverse wijken in Schiedam met soep langs de deuren gegaan. Zo verlagen we de drempel voor contact, vragen we aandacht voor de voorlichting met betrekking tot offline en online veiligheid en halen we eventuele hulp- en ondersteuningsvragen op.  

Er komen veel vragen binnen met betrekking tot het aangaan van nieuwe sociale contacten en het meedoen aan activiteiten. Voor veel senioren is dat na de lockdowns en de maatregelen waardoor veel activiteiten niet door konden gaan een beetje onwennig.

Per wijk werkt Seniorenwelzijn samen met verschillende andere organisaties. Ten behoeve van de Zwaluwlaan zorgde Dock voor de aanvraag bij de gemeente en maakte Arianne Nagtegaal van kerkelijk zalencentrum De Ark de soep. Medewerkers van wijkondersteuningsteam (WOT) Noordrand en Seniorenwelzijn konden ter plekke ingaan op hulp- en ondersteuningsvragen.

Schiedam JW TV interviewde Sharon Schouten over de actie bij de Zwaluwlaan en maakte er een mooie video  van.

De bezoeken worden positief door de senioren ontvangen. Seniorenwelzijn zal daarom samen met haar partners in nog 5 wijken in Schiedam de actie herhalen.