Seniorenwelzijn

Een frisse start in De Vloot

Na een onrustige periode en met de wens om een frisse start te maken, blikte Seniorenwelzijn op 1 september terug op de ontwikkelingen in ontmoetingscentrum De Vloot. Ook gaf zij een inkijkje in de toekomst. De ongeveer 80 bezoekers van deze bijeenkomst in De Vloot maakten gepassioneerd gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen.

Op deze eerste dag als interim-bestuurder van Seniorenwelzijn en Stoed benoemde Mira van Bentveld dat Ontmoetingscentrum De Vloot een hele mooie locatie met veel mogelijkheden is, maar dat er veel is gebeurd en er zeker werk aan de winkel is. “Mijn doel is om van dit centrum het ontmoetingscentrum van de toekomst te maken. Dit betekent dat we in gesprek gaan met de bezoekers en vrijwilligers over hun wensen en behoeften voor het centrum. Dat gaat van activiteiten, gezond ouder worden en meedoen naar openingstijden etc. Wij gaan voor een inclusief centrum. Iedereen is bij ons welkom. Grensoverschrijdend gedrag is dat niet.” aldus Van Bentveld

Thamar van der Poel, teamleider bij Seniorenwelzijn, voegde hieraan toe: “Laten we weer vooruit kijken en kijken hoe we samen van De Vloot het leukste ontmoetingscentrum van Nederland kunnen maken”.

De eerste verandering was deze eerste week van september al merkbaar. Het toezicht houden is vervangen door meer aandacht voor de bezoekers en vrijwilligers. Daarnaast is er een Vlootcoach gestart. De coach gaat vertrouwen terugbrengen en samen met de bezoekers en bewoners in woon- en ontmoetingscentrum De Vloot werken aan een verbeterde samenwerking. De weg naar het ontmoetingscentrum van de toekomst is hiermee ingeslagen.

Wilt u meepraten over de komende veranderingen in De Vloot? Of heeft u ideeën die u graag wilt delen? Neem dan contact op met Ellen van der Ende, Ouderenadviseur, op 06 12 12 30 54 of via evanderende@seniorenwelzijn.nl. Heeft u een vraag over. uw welzijn, gezondheid, wonen, geldzaken of sociale contacten? Dan kunt u, i.v.m. haar vakantie, na 19 september terecht bij Lotte Haagsma, Welzijnsadviseur, op 06 33 31 94 94 of via lhaagsma@seniorenwelzijn.nl. Voor meer informatie over Seniorenwelzijn en onze andere ontmoetingscentra kunt u terecht op www.seniorenwelzijn.nl.

 

Foto ©Seniorenwelzijn.