Seniorenwelzijn

De Rivierzone in december

Samen met buurtbewoners, vrijwilligers, Minters en andere partners uit de wijk is Seniorenwelzijn druk aan de slag geweest in de Rivierzone. December kende hier een aantal mooie hoogtepunten als afsluiting van het jaar.
 
Lief & Leed acties in de Abel Tasmanlaan
De gangmakers van Lief & Leed deelden bij het complex warme chocolademelk met slagroom en koekjes uit aan de bewoners. Een mooie manier om bewoners met elkaar kennis te laten maken en het project extra onder de aandacht te brengen. De 50 bewoners die op de gezelligheid afkwamen konden deze nieuwe ontmoetingen en saamhorigheid erg waarderen.  

Gourmet Abeltje
Vrijwilligers hebben samen met jongeren van Antipesto een gourmet georganiseerd voor de vaste bezoekers van Abeltje. De avond kreeg een extra glans door de goede samenwerking en interactie tussen jong en oud. Beiden hebben ervaren wat ze over en weer voor elkaar kunnen betekenen.

Afsluiting Kunstproject
De afgelopen negen weken heeft er in Abeltje een kunstproject plaatsgevonden. Een initiatief van Seniorenwelzijn in samenwerking met sociale partners in de wijk. 

Bij dit project werkten de deelnemers met verschillende materialen. Daarnaast werden zij door de betrokken kunstenaar uitgedaagd om nieuwe technieken te proberen. Dit bleek heel waardevol te zijn voor het zelfvertrouwen van mensen. 

We zijn blij om terug te horen dat er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en dat een aantal deelnemers heeft ontdekt wat ze ondanks fysiek beperkingen nog wel kan.

De deelnemers gaven aan om in januari een vervolg op deze workshop te willen doen. Seniorenwelzijn en Minters zullen, al naar gelang de behoefte, dit proces op afstand begeleiden, zodat deze groep zelfstandig (zonder begeleiding van de kunstenaar) verder kan. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over activiteiten van Seniorenwelzijn? U komt ons tegen in ontmoetingscentrum De Bijenkorf en op diverse locaties in Vlaardingen. U kunt ook contact opnemen met Manuela de Hooge, Ambulant Ouderenwerker, op 06 57 31 42 32 of per mail mdehooge@seniorenwelzijn.nl.