Seniorenwelzijn

Blijf in balans met TOM en voorkom vallen (2023)

In Maassluis start Seniorenwelzijn op 26 september met een bijzonder programma: TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel). Met TOM helpt Seniorenwelzijn 55-plussers bij het verbeteren van hun spierkracht en evenwicht om zo de kans op vallen kleiner te maken.

Dit is hard nodig, want vallen blijkt een van de grootste problemen en risico’s bij het ouder worden. Marielle van Santen, Vitaliteitscoach: “Ik zie vaak dat de balans en coördinatie bij het ouder worden langzaam afneemt. Hierdoor neemt de kans op een val helaas toe. Maar door de juiste kracht- en balansoefeningen te doen en door gezond te eten, kun je de kans op een val verlagen en daarmee je zelfstandigheid vergroten. Juist hier zet het programma TOM op in. Daarom raad ik alle 55-plussers in Maassluis aan om deze unieke kans te pakken en mee te doen!”

Totaalpakket

Met TOM biedt Seniorenwelzijn 55-plussers per 26 september een totaalpakket aan ondersteuning en voorlichting om de kans op een val te verkleinen en zo de zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Het programma bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten op dinsdagmiddag.

Er zijn 2 groepen waaruit u kunt kiezen:

Groep 1 is van 13.30 – 14.30 uur bij Wijkvereniging De Flat, Dr. Jan Schoutenlaan 187 in Maassluis. Groep 2 is van 15.15 – 16.15 uur in ontmoetingscentrum De Vloot, De Vloot 66 in Maassluis.

De ondersteuning wordt gegeven door een diëtist en vitaliteitscoach Marielle van Santen van Seniorenwelzijn. In een vast groepje van maximaal 12 personen volgen de deelnemers een beweeg- en balanstraining en krijgen zij voedingsadvies. Niet alleen gezond, maar ook erg gezellig. Deelname aan TOM inclusief 6 eetmomenten kost €30,--.

Bekijk hier een video over het programma. 

Wilt u meedoen aan TOM? Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot en met 22 september 2023 bij Mariëlle van Santen. Zij is bereikbaar op 06 – 50 25 83 70 en via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl.

Seniorenwelzijn biedt de komende jaren meerdere TOM-cursussen per jaar. Steeds op een andere dag en op een andere locatie in Maassluis.