Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Vlaardingen

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers hebben een groot hart voor senioren. Zij zetten zich op verschillende manieren in om senioren te versterken. Dit varieert van praktische ondersteuning tot het verstevigen of uitbreiden van het sociaal netwerk. De vrijwilligers zijn actief in ontmoetingscentra en/of bij de senioren thuis.

Denk onder andere aan:
•    het ontvangen van bezoekers
•    zorgen voor een praatje, kopje koffie en dergelijke in onze centra
•    samen naar de markt gaan
•    een spelletje doen
•    de administratie  op orde brengen
•    het interviewen van senioren en hen informatie geven
•    samen naar een nieuwe activiteit gaan

“Elke week op dinsdag zorgen we voor de koffie en de thee, heerlijk vind ik dat.”

Doordat we inspelen op de wensen van senioren en van onze vrijwilligers zijn de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zeer divers. Het vrijwilligerswerk kan gericht zijn op gezelligheid, maar het kan ook creatief, actief, activerend, informerend of administratief zijn. Daarnaast kan het vrijwilligerswerk alleen of samen met andere vrijwilligers worden gedaan.

Wat hebben wij onze vrijwilligers te bieden
Wij zorgen er daarom graag voor dat onze vrijwilligers hun taken met plezier doen en het vrijwilligerswerk goed is geregeld. Meer informatie over hoe wij met onze vrijwilligers samenwerken en wat wij hen te bieden hebben, leest u op de pagina waardering.

“Eigenlijk ben ik vrijwilliger, omdat ik iets voor een ander wil doen, 
maar met het wandelen verbeter ik nu ook mijn eigen conditie.”

Mogelijkheden en interesse
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Bekijk de vacatures of neem contact met ons op. Ook studenten verwelkomen wij graag als vrijwilliger.