Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Vlaardingen

Bewegen

Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest! Door dagelijks een half uurtje te bewegen, blijft u fit en vitaal. Wij organiseren dan ook veel beweegactiviteiten in onze ontmoetingscentra en op locaties in verschillende wijken. Daarnaast kunt u onze vitaliteitscoach raadplegen voor  persoonlijk beweegadvies. Samen vinden wij de beweegvorm die u leuk vindt en die bij u past!

Activiteiten en lessen

Bij onze activiteiten staat het plezier in bewegen altijd voorop! U doet alleen mee met wat u kunt en wilt doen. 

De komende tijd worden er weer diverse beweegactiviteiten georganiseerd. Zowel in het ontmoetingscentrum als op verschillende plaatsen in Vlaardingen. Kijk hier voor de  beweegactiviteiten in en vanuit OC De Bijenkorf.  

“Mijn conditie was niet best meer. De sportlessen hebben me echt geholpen. 
Gelukkig heeft de beweegcoach me af en toe wat afgeremd, zodat ik niet over 
mijn grenzen ging. Nu kan ik weer vol vooruit.” 

Ook organiseren wij diverse lesprogramma’s rond fysieke en mentale gezondheid:

Samen Fit
Samen Fit is een uitgebreid programma voor het verbeteren en behouden van lichamelijke en mentale gezondheid en sociale contacten. Iedere maand staat een ander thema centraal, zoals onder andere valpreventie, voeding en cognitieve fitness. 

Doordat we één thema per maand te behandelen, kunnen we uitgebreider op dit thema ingaan en leert u hier veel meer over. Iedere maand bestaat uit vier groepsbijeenkomsten, waarbij we theorie en praktijk afwisselen.

U kunt zich per maand inschrijven. Zo kiest u zelf de thema's die voor u belangrijk zijn. 

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor een nieuw programma Samenfit.

 "Ik had dit zetje nodig om meer te gaan bewegen. Nu leef ik gezonder en heb ik meer energie"

FitThuis

FitThuis is onze digitale fittest, speciaal voor mensen vanaf 55 jaar. Met de fittest meet u uw kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Dat vergelijken wij met uw leeftijdsgenoten. Vervolgens krijgt u een persoonlijk advies.  U kunt eenmalig meedoen, of voor een langere periode. En het is gratis!

Bezoek voor meer informatie www.fitthuis.nu Daar vindt u ook eenvoudige sportlessen om in conditie te blijven.

"Mijn conditie is vooruit gegaan en het was nog leuk om te doen ook!" 

Meer informatie?

Heeft u vragen heeft over beweegactiviteiten in de wijk of u wilt samen met Seniorenwelzijn beweegactiviteiten in uw /een wijk organiseren? Neem dan contact op met onze vitaliteitscoach Mariëlle van Santen op telefoonnummer 06-50.25.83.70 of per mail via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl