Seniorenwelzijn home   Contact

Seniorenwelzijn Vlaardingen

Mentaal fit

Wist u dat u niet alleen uw lichaam, maar ook uw geest fit en gezond kunt houden? Door uw hersenen regelmatig te stimuleren en uit te dagen, blijft uw brein in goede conditie. Beweging in combinatie met denken, taal, aandacht en concentratie heeft ook een positieve invloed. Onder de noemer cognitieve fitness bieden wij verschillende activiteiten en programma’s aan die u (langer) mentaal fit houden.

Activiteiten en bijeenkomsten

In beweging blijven met dementie

Wij gaan met verschillende vormen van cognitieve fitness aan de slag met het stimuleren van uw hersenen. Daarbij maken wij onder andere gebruik van muziek. In groepsverband bewegen is sowieso gezellig, maar het geeft uw leven ook meer structuur, zin en kleur.

“Ik wist niet dat je je hersenen kunt activeren door te bewegen. Dat was heel leuk en verrassend!”

Lokaal misverstand

Heeft u het afgelopen jaar de diagnose dementie ontvangen? Dan nodigen wij u graag uit om met lotgenoten samen te komen. De focus van deze bijeenkomsten ligt niet per se op uw diagnose. Elkaar ontmoeten, bewegen, leren en leuke dingen doen staan centraal. Wij organiseren deze respijtzorgactiviteit in samenwerking met Minters Mantelzorg.

Lokaal Misverstand vindt  eens in de twee weken plaats in Buurtpunt Groot Ambacht en is bedoeld voor inwoners van Vlaardingen. Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden of vragen
Wilt u meedoen aan onze activiteiten om mentaal fit te blijven? Neem dan contact op met onze vitaliteitscoach Mariëlle van Santen. Dat kan via vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl of 06-50 25 83 70.

Wilt u samen met Seniorenwelzijn een beweegactiviteit organiseren in uw wijk? Ook dan kunt u met Mariëlle contact opnemen.