Beweegmaatjes gezocht in Vlaardingen en Schiedam

Beweegmaatjes gezocht! 

Seniorenwelzijn heeft het Seniorenmaatje als dienstverlening voor senioren die graag een maatje willen om gezamenlijk iets te ondernemen. 

Naast Seniorenmaatjes zijn we ook op zoek naar beweegmaatjes, vrijwilligers die met een senior wil gaan bewegen. Dat kan een wandeling zijn in de eigen omgeving met de rollator om in beweging te blijven. Vaak omdat ze dit zelfstandig niet meer durven. Een boodschapje doen, ommetje maken in de buurt, of, als  men wat vitaler is: een beweegactiviteit in een bestande groep. Het is heel belangrijk dat ouderen in beweging blijven.

 

Naast een stukje begeleiding behoren ook het volgen van een cursus tot de mogelijkheden. We zullen de diverse mogelijkheden om te bewegen met ouderen met een lichte beperking hierin behandelen!

 

Zou u zo’n beweegmaatje voor een senior willen zijn? Dan is Seniorenwelzijn op zoek naar u!

 

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar een beweegmaatjes voor de volgende dame/heer:

 Mevrouw in Schiedam

“Ik ben een aantal keren gevallen in huis. Ik zou het heel fijn vinden als er één keer per week iemand langs komt om met mij naar buiten te gaan. Ik heb een rollator maar durf hier niet alleen mee op stap om een boodschap te doen”.

 

 Meneer in Schiedam

“Ik woon nog zelfstandig.  Ik heb al hulp van Seniorenwelzijn die mij helpt met de administratie. Dit vind ik heel erg fijn.

Ik heb een rollator en zou graag met een maatje zo nu en dan op stap gaan. Lekker een stuk wandelen”.

 

Mevrouw in Vlaardingen

“Ik zie uit naar een nieuw maatje, zodat ik op woensdag samen met haar de stad in kan gaan. Ik durf wel te wandelen maar ik wil steeds een stukje verder komen”.

 

Als het u aanspreekt om Beweegmaatje te worden voor één van bovengenoemde personen of m.b.t. andere beweegactiviteiten met senioren, neemt u dan s.v.p. contact op met sportconsulent ouderen 010-248 68 88

 

 

 

Geschreven op 08-06-2016