Week tegen de Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid 2014

Van 25 september tot en met 4 oktober vindt de vijfde Week tegen Eenzaamheid plaats. Met honderden activiteiten door het hele land. Vele organisaties in Maassluis werken samen aan de voorbereidingen voor deze week.

 

(H)erken eenzaamheid. Handel op tijd.

Dat is het thema van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Want hoe eerder eenzaamheid wordt gesignaleerd en bespreekbaar wordt, hoe meer je kunt doen voor jezelf of een ander. Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid, terwijl het heel veel voorkomt. Iedereen kan zich periodes in zijn leven eenzaam voelen.

 

Ontmoet elkaar en schuif aan

In Maasluis wordt van 25 september tot en met 4 oktober De Langste Eettafel georganiseerd. Op verschillende plaatsen kunnen alle inwoners van Maassluis aanschuiven bij een eettafel. Een mooie gelegenheid om eens nader kennis te maken met uw buurvrouw, een oude kennis te ontmoeten, en nieuwe contacten op te doen. U kunt natuurlijk ook iemand meevragen, die zelden meer de deur uitkomt.

 eettafel

Programma

programma

 

Aanmelding

Vanaf 1 september kunt u zich aanmelden voor maximaal 2 eettafels. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 16.30 uur bij de receptie van Ontmoetingscentrum De Vloot, de Vloot 66, telefoon 010-5911144.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natalie Wassink, ambulant ouderenwerker Seniorenwelzijn, tel. 010 2486888 / nwassink@seniorenwelzijn.nl

Geschreven op 05-08-2014