Maak op 2 mei kennis met driewielfietsen in de Polderpoort

Op vrijdag 2 mei kunnen senioren in de Polderpoort een andere, veilige, manier van fietsen uitproberen. De Fietsersbond Vlaardingen, Vlaardingen in Beweging en Seniorenwelzijn organiseren samen een kennismakingsdag voor mensen die nog wel willen fietsen, maar dan wel graag op een stabiele fiets. De driewielfiets is voor die mensen een ideaal vervoermiddel.

Tijdens de kennismakingsdag kunnen belangstellenden de driewielfiets en varianten hierop in een beschermde en veilige omgeving uitproberen. Begeleiders helpen deelnemers bij het wegwijs worden op de fiets. Driewielfietsen blijkt in de praktijk vooral een kwestie van evenwicht houden op een andere manier dan op een gewone fiets. Maar wie daar eenmaal aan gewend is, weet zich veilig op een driewielfiets. Het valrisico is dan stukken kleiner.

Toeren door de Broekpolder

Bewust hebben de organisatoren gekozen voor fitnesscentrum de Polderpoort. Ten eerste is de grote hal uitstekend geschikt om binnen met de driewielfiets te oefenen. En ten tweede ligt het natuurgebied de Broekpolder naast de deur. In de toekomst kunnen driewielfietsers in dat prachtige recreatiegebied onder begeleiding van een ervaren fietser tochtjes maken. Tijdens de dag staan zes duofietsen gereed om alvast het genoegen van een voorproefje te smaken.

De dag is verdeeld in een ochtend en een middag, van 09.30 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de Fietsbond Vlaardingen, telefoonnummer 010 4753282 of mailadres vlaardingen@fietsersbond.nl. Wie het lastig vindt om de Polderpoort te bereiken, kan bij zijn aanmelding informeren naar de vervoerservice van Seniorenwelzijn.

Geschreven op 21-04-2014