Seniorenwelzijn doet mee aan NL Doet

 

Seniorenwelzijn doet mee aan  NLdoet op
15 en 16 maart!
In alle 3 de steden wordt er voor de bezoekers iets geregeld. De bezoekers moeten 65 jaar of ouder zijn.

In ontmoetingscentrum de Vloot in Maassluis gaan we met de bezoekers een
historische tour door Maassluis maken op vrijdag 15 maart.
Vanuit ontmoetingscentrum 't Vlootje maken we met de bezoekers een rondrit  door Maassluis met een gids vanuit de Historische vereniging Maassluis. En ze zo de plekjes te laten bezoeken waar ze mooie herinneringen hebben liggen. In het ontmoetingscentrum worden ze uiteraard ontvangen met een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Eindresultaat: de Senioren even weer meenemen naar de plekjes waar ze het vroeger zo fijn hebben gehad. Volgend jaar bestaat Maassluis 400 jaar en vele senioren zijn zo slecht ter been dat ze vaak niet meer in de gelegenheid zijn om in de buurt te komen waar ze opgegroeid zijn.

LocatieDe Vloot 72
3144 PC Maassluis

 In ontmoetingcentrum de Babberspolder in Vlaardingen willen we de bezoekers laten bewegen op vrijdag 15 maart..

We gaan met de bezoekers bewegen in de Polderpoort in Vlaardingen. De bezoekers worden ontvangen in het ontmoetingscentrum met een kop koffie en een gezonde snack, daarna gaan we met busjes naar de Polderpoort waar een team klaar staat om de bezoekers te laten bewegen, afsluitend wordt er een High tea verzorgt.
Eindresultaat: een groep bezoekers een fijne dag bezorgen en kennis laten maken met bewegen buiten ons ontmoetingscentrum, het vergroten van hun sociale netwerk.

LocatieRotterdamseweg 174
3135 PX Vlaardingen


In Ontmoetingscentrum de 5 Molens in Schiedam willen we de bezoekers een gezellige middag aanbieden op zaterdag 16 maart. Met een ouderwetse Hollandse maaltijd in de 5 Molens en een feest van herkenning en herinneringen met een bezoek aan de oudheidskamer in de Schiewaegh.

Samen uit en ouderwets thuis Omschrijving+/- 50 senioren van 80 jaar en ouder worden met kleine busjes opgehaald voor een ouderwetse Hollandse maaltijd in ontmoetingscentrum 5 Molens. een feest van herkenning en herinnering is het bezoek aan de oudheidskamer aan de overzijde van het ontmoetingscentrum. In het centrum wordt een film over oud Schiedam vertoond de middag.

Eindresultaat: De senioren een heerlijke dag bezorgen waarbij zij herinneringen kunnen ophalen aan vroeger en hun jeugd in Schiedam.

Locatie Nieuwe Damlaan 818
3118 AC Schiedam


.

Geschreven op 20-02-2013