Fototentoonstelling vrijwilligers Seniorenwelzijn in Koningshof

Schiedam, 2 november - Op 8 november start in Theater Koningshof een fraaie fototentoonstelling over de vele vrijwilligers die zich bij Seniorenwelzijn inzetten voor de senioren in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Onder het motto’ Vasthouden en Vastleggen’ heeft fotograaf Jan van der Ploeg van de vrijwilligers van Seniorenwelzijn 30 groepsportretten gemaakt. Van der Ploeg is in de regio bekend om zijn maatschappelijk betrokken fotografie.

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze vullen de gaten in de samenleving die niet door familie of professionals kunnen worden ingevuld. Bij Seniorenwelzijn geldt dit eens te meer. Zonder de inzet van de ruim 400 vrijwilligers zou Seniorenwelzijn niet in haar ontmoetingscentra zo’n groot aanbod aan activiteiten voor senioren kunnen bieden. Vrijwilligers  Evenmin zou zij in staat zijn zoveel senioren thuis op te zoeken. Veel vrijwilligers helpen senioren met hun administratie, treden op als ouderenadviseur of brengen senioren vriendschappelijk huisbezoek.

In het zonnetje

Voor Seniorenwelzijn was het aanleiding om de vrijwilligers met de fotoreportage in het zonnetje te zetten. Sinds de opening eind vorig jaar van de expositie in de Grote Kerk in Vlaardingen is de portrettenreeks ‘op tournee’ geweest langs allerlei locaties in de regio Nieuwe Waterweg. Nu is Theater Koningshof in Maassluis aan de beurt om de vrijwilligers te tonen die de samenleving net dat beetje extra geven. Zeer de moeite waard om er een kijkje te nemen.


Nadere informatie:
Jolanda Vermeulen, Manager Welzijn
t. 010 248 68 88

Geschreven op 05-11-2012