15 en 20 juni Scootmobielcursus in Ontmoetingscentrum de Vliet

Op vrijdag 15 juni en woensdag 20 juni zal er in Ontmoetingscentrum de Vliet weer een scootmobielcursus plaatsvinden.
De cursus omvat een theoriegedeelte  en een praktijkgedeelte.
Bij het theoriegedeelte worden de verkeersregels opgefrist en worden regels m.b.t de scootmobiel in het verkeer uitgediept.  Het theoriegedeelte is op woensdag 15 juni. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de ochtend of de middag.

Bij het praktijkgedeelte gaan de deelnemers  onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) de straat op om hun rijvaardigheid te testen. Tevens is er in de tuin van de Vliet een behendigheidsparcours uitgezet waar de deelnemers allerlei testen zoals bijv. een remtest kunnen doen. Ook kunnen de deelnemers de scootmobiel na laten kijken door de Hartingbank. Het praktijkgedeelte is op woensdag 20 juni. Deelnemers kunnen zich inchrijven voor de ochtend of middag.

Na het doorlopen van zowel het theoriegedeelte als het praktijkgedeelte krijgen de deelnemers een certificaat. Ook krijgen de deelnemers van de medewerkers van VVN een aantal adviezen mee.

De scootmobielcursus is een initiatief van VraagRaak, Scootmobielrangers, ROG, Seniorenwelzijn, Maasdelta Maassluis en Veilig Verkeer Nederland.
Kosten voor de gehele scootmobielcursus (theorie en praktijk)  zijn € 5,- p.p.
Inlichtingen bij Maasdelta Maassluis, tel: 593 04 30
Inschrijven en betalen kan bij:
•    Ontmoetingscentrum de Vliet, Artur van SChendelstraat 25, tel.: 591 50 00
•    VraagRaak de Vloot, De Vloot 174, tel. 010 – 591 41 58
•    Maasdelta Maassluis, P.J. Troelstraweg 6, tel. 010 – 593 04 30

Geschreven op 29-05-2012