Seniorenwelzijn

We blijven gewoon bij elkaar komen, ook al is er geen Samenfit-les

In 2021 is er in Coronatijd een Samenfitgroep gestart in Schiedam. Deelnemers zijn senioren die via de huisarts of fysiotherapeut zijn doorverwezen, omdat hun conditie erg achteruit was gegaan of omdat ze te veel alleen thuis zaten. Deze groep heeft gezamenlijk al van alles gedaan: pilates, valpreventie, cognitieve fitness en wandelen. 

In de maand augustus is er even geen “les”, maar de deelnemers blijven elkaar ontmoeten. Want zoals ze zeggen: “het is zo gezellig dat we ook zonder docent ons wel vermaken”. Vooral nu de groep is uitgebreid met Jan. 

Jan is onlangs verhuisd naar een appartement vlakbij De 5 Molens en ging op onderzoek uit naar een plek waar hij zijn passie, de geschiedenis van Schiedam, met anderen kon delen. Hij liep het ontmoetingscentrum binnen toen de Samenfitgroep in actie was. Jan werd door de vrouwen in de groep opgenomen en ze hebben hem niet meer laten gaan. Ze hangen nu aan zijn lippen als hij hen tijdens de wandelingen door Schiedam alles vertelt over de geschiedenis van deze mooie stad. De meeste vrouwen hebben hier hun roots en onderweg worden er heel wat  herinneringen opgehaald. Ook worden er nieuwe locaties in oude panden worden bezocht, zoals het Vlaams Broodhuys gevestigd in een oud pakhuis. 

Enkele quotes van de deelnemers:

“We zijn een hechte groep maar staan ook open voor nieuwe deelnemers. We steunen elkaar en er is echt sprake van kameraadschap.”

“Ik laat met nu pas om 12.00 uur ophalen door de regiotaxi, zodat ik wat langer tijd heb na de les om koffie te drinken en te kletsen.”

“Ook buiten de les zien we elkaar en we gaan nu ook naar andere activiteiten van Seniorenwelzijn.”

“Een mevrouw is doof en vergeetachtig, maar ik zorg dat ik naast haar zit, zodat ik haar extra aandacht kan geven. Ze was vroeger heel creatief en maakte beelden en haar eigen kleding. Ze heeft er veel moeite mee dat ze dit allemaal niet meer kan. Ik luister elke week naar haar levensverhaal.”

Loopt u mee?

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook een keer bij deze groep aansluiten? Dat kan! De groep komt iedere donderdag van 10.00 - 12.00 uur bij De 5 Molens bij elkaar. 4 augustus gaat de groep wandelen en kunt u zonder aanmelding meelopen. 

Nieuwe cursus

Op  donderdag 11 augustus start een nieuwe cursus Samenfit waarbij wekelijks van 10.00 - 12.00 uur een ander thema of activiteit aan bod komt. Wilt u met deze cursus meedoen of heeft vragen? Loop binnen bij De 5 Molens of neem contact op met Mirjam Dijkstra, Welzijnsadviseur, op 06 57 31 46 24.